Bas van Wijnen
Bas van Wijnen (Foto: Henry Dijkman)

Berkum naar ‘harde noot’ Huizen

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag in en tegen Huizen. Die ploeg doet het op vreemde bodem nog niet goed, maar is thuis tot nu toe ongeslagen.

“Het is opvallend hoe sterk Huizen daar is, het is dus aan ons om ze als eerste een thuisnederlaag toe te brengen”, kondigt Berkum-middenvelder Bas van Wijnen aan. ”We spelen de laatste weken goed en we hebben bij Huizen in de voorbereiding op dit seizoen al met 2-3 gewonnen, dus we hebben daar zeker kans op drie punten.”

Herstel

Berkum richtte zich de laatste weken wat op, na een wel érg bleke start van het seizoen. De ploeg van trainer Arno Hoekstra won bij Olde Veste (1-2) en thuis van Flevo Boys (1-0), maar verloor daarna met de nodige pech met 1-0 bij titelkandidaat DHSC. Vorige week zetten de Zwollenaren het herstel echter door met een 2-0 zege tegen HZVV, maar gemakkelijk ging dat zeker niet.
Het werd al snel 1-0 via diezelfde Van Wijnen, waarna Berkum wel het betere spel had maar verzuimde verder uit te lopen. Na rust was het een ander verhaal: HZVV was dominant en het offensief van de Drenten groeide gaandeweg tot stormkracht aan.
Berkum leek te bezwijken maar bleef op de been en sloeg kort voor het slot toe, toen een knappe uitval van Boaz Rahajaan en Chris van der Meulen door de laatste koelbloedig werd afgerond: 2-0.

Taaie

Berkum steeg daarmee op de ranglijst van de 4e Divisie B één plek naar de 13e plaats, met slechts twee punten minder dan nummer 10 Huizen. Met een nieuwe zege stomen de Zwollenaren zaterdag dus verder richting de veilige middenmoot, maar dat zal bij het taaie Huizen zeker geen eenvoudige klus zijn. De wedstrijd Huizen-Berkum op sportpark De Wolfskamer aan de IJsselmeerstraat 2 in Huizen begint om 14.30 uur.

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 20 apr, 06:00
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 19 apr, 17:11