Bas van Wijnen
Bas van Wijnen (Foto: Henry Dijkman)

Berkum naar ‘harde noot’ Huizen

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag in en tegen Huizen. Die ploeg doet het op vreemde bodem nog niet goed, maar is thuis tot nu toe ongeslagen.

“Het is opvallend hoe sterk Huizen daar is, het is dus aan ons om ze als eerste een thuisnederlaag toe te brengen”, kondigt Berkum-middenvelder Bas van Wijnen aan. ”We spelen de laatste weken goed en we hebben bij Huizen in de voorbereiding op dit seizoen al met 2-3 gewonnen, dus we hebben daar zeker kans op drie punten.”

Herstel

Berkum richtte zich de laatste weken wat op, na een wel érg bleke start van het seizoen. De ploeg van trainer Arno Hoekstra won bij Olde Veste (1-2) en thuis van Flevo Boys (1-0), maar verloor daarna met de nodige pech met 1-0 bij titelkandidaat DHSC. Vorige week zetten de Zwollenaren het herstel echter door met een 2-0 zege tegen HZVV, maar gemakkelijk ging dat zeker niet.
Het werd al snel 1-0 via diezelfde Van Wijnen, waarna Berkum wel het betere spel had maar verzuimde verder uit te lopen. Na rust was het een ander verhaal: HZVV was dominant en het offensief van de Drenten groeide gaandeweg tot stormkracht aan.
Berkum leek te bezwijken maar bleef op de been en sloeg kort voor het slot toe, toen een knappe uitval van Boaz Rahajaan en Chris van der Meulen door de laatste koelbloedig werd afgerond: 2-0.

Taaie

Berkum steeg daarmee op de ranglijst van de 4e Divisie B één plek naar de 13e plaats, met slechts twee punten minder dan nummer 10 Huizen. Met een nieuwe zege stomen de Zwollenaren zaterdag dus verder richting de veilige middenmoot, maar dat zal bij het taaie Huizen zeker geen eenvoudige klus zijn. De wedstrijd Huizen-Berkum op sportpark De Wolfskamer aan de IJsselmeerstraat 2 in Huizen begint om 14.30 uur.

Afbeelding
Stichting Vier het Leven wil ouderen onbezorgd laten genieten van culturele uitstapjes Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Grote deelname IJsselheem aan Triathlon Zwolle Ingezonden 25 sep., 20:20
Afbeelding
Deltion College en Zwolse culturele instellingen werken samen aan cultuureducatie Algemeen 25 sep., 17:16