Ivar Nijboer
Ivar Nijboer (Foto: Henry Dijkman)

Berkum naar ijzersterke koploper Eemdijk

AMATEURVOETBAL - Berkum krijgt zaterdag een behoorlijk pittige klus te klaren: de Zwollenaren om 14.30 uur spelen uit bij Eemdijk in Spakenburg, dat bezig is met een ijzersterk seizoen en als koploper in de 4e Divisie B al een flinke voorsprong heeft opgebouwd ten opzichte van de achtervolgers.

“We gaan een zware pot tegemoet, maar we hebben ook thuis laten zien dat we juist tegen Eemdijk vaak goed kunnen voetballen”, verwacht Berkum-aanvaller Ivar Nijboer. “Door onze wedstrijd van vorige week gaan we daar met redelijk wat vertrouwen naar toe, laten we hopen dat we tot een stunt in staat zijn.”

Bekaaid
Berkum kwam er in september in thuis tegen Eemdijk bekaaid af. Eemdijk kwam na rust op 0-1, maar toen Berkum drie minuten voor tijd gelijk maakte leek een punt, of zelfs meer, binnen handbereik. Na vijf minuten (!) blessuretijd zette Eemdijk echter nog de 1-2 op het scorebord. Dat was niet de eerste keer, en ook niet de laatste, dat de Zwollenaren in de slotfase met frustrerend lege handen kwamen te staan.

Ook vorige week zat het de ploeg van trainer Arno Hoekstra niet mee. In eigen huis werd er tegen subtopper Genemuiden prima gevoetbald en Berkum kwam kort voor rust, na een 0-1 achterstand, via Twan Knul op 1-1. De sterk spelende Knul zorgde direct na de hervatting ook voor 2-1, maar zeven minuten voor tijd kwam Genemuiden toch nog op 2-2, waarmee Berkum wéér kostbare punten inleverde.

Poep
Daardoor staan de Zwollenaren nog steeds op de riskante twaalfde plek van de ranglijst, maar ze putten hoop uit het goede spel van afgelopen week en gaan de strijd tegen Eemdijk met vertrouwen aan. “We gaan daar niet met poep in de broek naar toe,” verzekerde trainer Hoekstra eerder al.