Jorben Nieuwenhuis
Jorben Nieuwenhuis Foto: Henry Dijkman

Berkum bekert tegen AZSV

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag thuis tegen competitiegenoot AZSV in de kwartfinale van het toernooi om de Districtsbeker Oost. Daarmee kunnen de Zwollenaren hun recente goede serie nog meer glans geven, maar ze weten dat de opponent taai is.

“AZSV was de afgelopen jaren altijd een stugge tegenstander voor ons en er heeft nog nooit iemand gemakkelijk van ze gewonnen”, beseft Berkum-verdediger Jorben Nieuwenhuis. “Maar wij zitten de laatste weken in een aardige flow. We zijn erop gebrand om verder te komen in de beker en nu eindelijk die halve finale te halen.”

Berkum is de laatste weken inderdaad bezig met een prima serie. De Zwollenaren klopten de directe concurrenten Olde Veste (3-0) en Flevo Boys (0-2) en stuurden afgelopen zaterdag DHSC met een 3-0 nederlaag naar huis. In die wedstrijd kwam Berkum al na een minuut of 10 met 2-0 voor door goals van Björn Bakker en Mike van Ekeren en toen Chris van der Meulen vlak na de rust voor 3-0 zorgde was de strijd beslist.

Lastige opponent

Voor Berkum bleek AZSV dit seizoen echter een uiterst harde noot om te kraken. In Aalten verloor de ploeg van trainer Arno Hoekstra met 2-0 en thuis bleef Berkum in januari tegen de Achterhoekers steken op een 1-1 remise. Ferran Mombarg schoot AZSV toen na bijna een half uur naar 0-1 maar twee minuten later bracht Martijn Brakke zijn club weer langszij. Dat zorgde voor nogal wat tumult, én een directe rode kaart voor een AZSV-verdediger. Ondanks het feit dat Berkum daarna een uur met een man meer op het veld stond gaf de stugge Aaltense defensie echter geen krimp meer en zo bleef het bij een voor de Zwollenaren toch wat teleurstellende 1-1.

De districtsbekerwedstrijd Berkum-AZSV begint om 14.45 uur. De winnaar van dit duel verdient in het komende seizoen óók een ticket in de strijd om de ‘grote’ KNVB-beker.

Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant Partnerbijdrages 4 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 14 uur geleden
De beide clubmannen Fred van Dam (links) en Hans de Groot (beiden staand) hopen op veel nieuwe aanmeldingen.
Veelzijdige Toerclub Swolland is hard toe aan nieuw fietsbloed Sport 16 uur geleden