Juntherly Samboe scoorde zaterdag niet tegen Heerde.
Juntherly Samboe scoorde zaterdag niet tegen Heerde. Foto: Hans Smit

Juntherly Samboe gelooft nog steeds in titel Dieze West

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Door twee nederlagen achter elkaar, dreigt Dieze West de titel in de derde klasse mis te lopen. Of komt het allemaal toch nog goed voor de ploeg van trainer Tom IJzerman? Aanvaller Juntherly Sambou (24) gelooft heilig in het laatste. Zaterdag ging het in eigen huis mis tegen grote concurrent Heerde. “We geven het zelf helemaal weg.”

(door Erik Riemens)

Zaterdag verloren jullie met 2-4 van Heerde, dat nu twee punten voorstaat op jullie met nog vier wedstrijden te gaan. Hoe kwam dat?

“Ik vond ons veel beter, alleen we maken de kansen niet af. Dat gebeurt wel vaker de laatste tijd. Ik had ook een paar mogelijkheden, maar scoorde niet. En dan lopen we ook nog twee rode kaarten aan (Faisal el Atiaoui als Abass Koroma, ER). Dan wordt het helemaal moeilijk, maar ik heb zeker nog vertrouwen dat het allemaal goedkomt. We gaan nog steeds voor het kampioenschap en wij geloven nog in de titel.”

Hoe komt het dat het nu wat minder gaat?

“Elke club speelt tegen ons om niet te verliezen. Soms is het ietsje anders, maar vaak is het de lange bal spelen doorkoppen en hopen dat er gescoord wordt. Daar hebben we af en toe moeite mee. Zeker als de tegenstander scoort en wij de kansen niet maken. Dan loop je achter de feiten aan.”

Even over jezelf. Hoe lang voetbal je al bij Dieze West en was je altijd spits?”

“Nee, ik ben bij Zwolsche Boys begonnen in de D’tjes als mid-mid, daarna heb ik wel zo’n beetje op alle posities gespeeld. Toen ik een jaar of zestien was, kwam ik in het eerste. Een vriend van mij, had mij al een paar keer gevraagd of ik naar Dieze West wilde komen. Uiteindelijk heb ik dat in 2017 gedaan, toen Dieze West naar de zaterdag ging. Ik begon als laatste man, maar werd spits en nu sta ik rechtsbuiten. Jeffrey (de Nooijer, ER) staat in de spits, Wahid (Shimeri, ER)  linksbuiten en ik rechts.”

Hoe zou je jezelf willen omschrijven als aanvaller?

“Ik moet het hebben van mijn snelheid en ik kan wel een bal vasthouden. Ook ben ik wel gretig, als de keeper de bal loslaat, ben ik er snel bij. En scoren natuurlijk. Ik heb er nu elf inliggen. Nee, daar ben ik niet tevreden mee. Ik had meer doelpunten moeten maken, ook tegen Heerde.”

Je hebt een toekomstdroom toch?

“Ik wilde ooit profvoetballer worden, maar ik ben 24 jaar. Dat gaat ‘m niet meer worden. Maar soms zie ik spelers in de eredivisie en dan denk ik weleens van, dat kan ik beter.”

Met die elf treffers sta je wel mooi in het klassement van de Salverda Topscorers Trofee. Volg je het?

“Wahid staat bovenaan, Jeffrey heeft er weleens ingestaan en is met zijn goals en spel belangrijk voor het team en ik sta derde. Reken maar dat ik het volg.”

Bram van Polen op de schouders van de trouwe supporters.
Nog een keer alles en allemaal voor Bram van Polen Sport 15 uur geleden
Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 17 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 19 uur geleden
Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 18 mei, 13:41
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen 18 mei, 11:13
Afbeelding
Regentonnenactie 2024: een ton voor een prikkie Algemeen 18 mei, 10:18