Mike van Eekeren snelt langs zijn Barneveldse tegenstander.
Mike van Eekeren snelt langs zijn Barneveldse tegenstander. Foto: Pedro Sluiter

Mike van Ekeren geeft profdroom nog niet op

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Mike van Ekeren (20) is in het klassement van de Salverda Topscorers Trofee een beetje vreemde eend in de bijt. Niet vanwege zijn vier treffers, wel omdat hij als controlerende middenvelder tussen al die aanvallers staat.

(door Erik Riemens)

Jullie verloren zaterdag thuis van SDVB. Hoe kijk je erop terug? 

“We begonnen niet goed, vooral aan de bal waren we heel slordig. Na rust domineerden we de wedstrijd en scoorden we de gelijkmaker. Ik denk dat als we de 2-1 hadden gemaakt, dan hadden we deze wedstrijd over de streep getrokken. Daar ben ik van overtuigd. Helaas viel de goal aan de andere kant. Echt zonde.”

Je bent een Zwolse jongen. Bij welke clubs was je actief?

“Ik begon als klein jochie bij HTC, speelde daarna nog een jaartje bij Be Quick’28 en vervolgens ging ik naar PEC Zwolle. Eerst de voetbalschool, daarna heb ik van de Onder 12 tot en met de Onder 19 bij PEC gespeeld.  Alleen dat team werd opgeheven. Vervolgens heb ik twee seizoenen bij FC Emmen gespeeld bij de Onder 21. En nu dus bij Berkum.”

Heb je het betaalde voetbal helemaal uit je hoofd gezet?

“Nee, al moet je natuurlijk wel reëel zijn. Bij Emmen speelde ik in het eerste jaar heel veel. In het tweede seizoen kwam een aantal jongens terug van het eerste, die allemaal nog in de Onder 21 mochten spelen. Het is nog steeds mijn droom, er zijn spelers die op hun 20ste, 21ste instromen in het betaald voetbal, dus het speelt nog wel in mijn achterhoofd.”

Nu speel je bij Berkum. Hoe is dat?

“Ik ben hartstikke blij hier. Ik wilde graag weer in Zwolle voetballen. Dit is mijn eerste kennismaking met het volwassen voetbal. Hier kan ik ervaring opdoen. Eerst stond ik wat aanvallender, nu ben ik een controlerende middenvelder. Met mijn loopvermogen, inzicht en het kunnen wegsteken is dat toch wel mijn plek.”

Je scoorde vier keer tot nu toe. Daarmee sta je maar mooi in het Salverda klassement!

“Mijn opa stuurt mij af en toe een berichtje uit de krant. Ik vind het wel mooi dat ik tussen al die aanvallers sta. Al ben ik niet helemaal tevreden met die vier doelpunten. Dat hadden er meer moeten zijn.”

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 15 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 20 uur geleden