Bas Koenen in actie tijdens het duel tegen Be Quick'28.
Bas Koenen in actie tijdens het duel tegen Be Quick'28. Foto: Pedro Sluiter

WVF’er Bas Koenen is het scoren soms een beetje verleerd

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Bas Koenen (23) is aanvoerder van WVF, dat vierde staat in de tweede klasse. Zaterdag kwam de ploeg uit Westenholte niet in actie, de week ervoor werd de derby tegen Be Quick’28 gewonnen met 2-1. Dat deed Koenen en WVF goed.

(door Erik Riemens)

Vorige week versloegen jullie Be Quick’28, onder andere door een assist van jou. Dat blijft toch wel bijzonder is het niet?

“Jazeker. Twee keer in één seizoen winnen van Be Quick voelt toch wel goed. Het is een derby en in zulke wedstrijden kom je veel bekenden tegen, ook buiten het voetbal. Dat maakt het leuk. Tegen ZAC zijn het ook mooie duels hoor, maar bij ons leven de wedstrijden tegen Be Quick net even iets meer.”

Jullie staan nu vierde in de tweede klasse. Hoe verloopt het seizoen tot nu toe?

“We begonnen niet al te best en hebben het laten liggen tegen clubs waar wij normaal wel van moeten winnen. We hebben een beetje de pech dat clubs als Batavia en Hierden er echt boven uitsteken. Dat zijn goede ploegen. Zeker Batavia, want het uitduel verloren we met 3-0 en toen werden echt helemaal weggetikt. Maar de vierde plek is een mooie positie, wie weet zit er nog wat meer in.”

Je staat bekend als een sierlijke middenvelder. Hoe zie je jezelf in het veld?

“Ik sta op zes en moet de opbouw verzorgen. Dat wil de trainer ook graag zien van mij en die rol ligt mij ook het beste. In de jeugd stond ik vaak meer voorin. Op het moment dat ik in het eerste kwam, was de toenmalige nummer zes geblesseerd. Toen ben ik op zijn positie terechtgekomen.”

Je staat op drie goals, geen echte goalgetter. Hoe zie je je eigen scorend vermogen?

“Ik moet het hebben van standaardsituaties en ga als het kan mee naar voren. Ik merk wel dat ik mij voorin soms wat onwennig voel en dat het niet echt meer mijn plek is. In de jeugd scoorde ik regelmatig, maar nu heb ik weleens zoiets van ‘hoe moet die bal er ook weer in?’, ha, ha. Al blijft scoren nog wel heel leuk.”

Hoe is het met je persoonlijke ambities?

“Ik ben een echte WVF’er, heb het hier nog steeds prima naar mijn zin en zit hier goed. Ik heb ambities, maar dan wil ik wel een stapje hogerop. Ik ga niet naar een andere club op hetzelfde niveau.”

En hoe staat het met jouw bekendheid met de Salverda Topscorers Trofee?

“Ja die ken ik zeker. Ik zie ‘m nog weleens in de krant of op Facebook en dan kijk ik toch even wie erin staat. Het blijft leuk om te zien hoe de spelers het doen in al die verschillende klassen.”

Afbeelding
Mezzosopraan Roza Herwig met Julius Backer door naar halve finale Internationaal Vocalisten Concours Ingezonden 15 uur geleden
Afbeelding
PEC Zwolle oogst bescheiden applaus, maar staat na duel tegen AZ wel met lege handen Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Jungheimercafé blij met tweede seizoen Algemeen 22 uur geleden