Erica de Bok in actie tegen SVI. Die wedstrijd werd gespeeld bij Dieze-West. "Daar kunnen we gewoon terecht."
Erica de Bok in actie tegen SVI. Die wedstrijd werd gespeeld bij Dieze-West. "Daar kunnen we gewoon terecht." Foto: Pedro Sluiter

EDON topschutter Erica de Bok voetbalt om hoofd lekker leeg te maken, niet om op lijstjes te staan

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Het komt niet vaak voor. Tot afgelopen zaterdag maar één keer. In de eerste ontmoeting dit seizoen tegen SVI (2-2) scoorde EDON spits Erica de Bok (24) niet en dat deed ze afgelopen weekend ook niet in de return. Sterker nog: koploper EDON verloor de stadsderby tegen SVI met maar liefst 0-6. De doelpuntenteller blijft zo op 35 goals staan. “Ik ben helemaal niet bezig met lijstjes.”

(door Erik Riemens)

Jullie hadden nog maar twee punten verspeeld. Waarom ging het zaterdag zo mis?

“We misten een paar speelsters en SVI was gewoon beter. Zeker in de afwerking, want zij benutten elke kans. Maar we staan nog steeds bovenaan en spelen nog tegen de concurrenten DETO en SVZW.”

Ondertussen scoor je er lustig op los: 35 goals van de 61 en dat in 10 wedstrijden. Hoe doe jij dat toch?

“En dan neem ik ook nog niet eens de penalty’s, ha, ha. Maar weet je, ik ben helemaal niet bezig met lijstjes. Soms weet ik niet eens hoeveel ik gescoord heb in een wedstrijd. Scoren is leuk en natuurlijk geniet ik wel van het maken van doelpunten, alleen we doen het samen als team. Dankzij mijn teamgenoten kan ik die doelpunten maken en omdat tegenstanders vaak op mij letten, komt er ruimte voor anderen. Bijvoorbeeld voor Catharina (Venema, ER.), die er ook al 15 heeft inliggen.”

Hoe ben jij eigenlijk zo bij EDON terechtgekomen?

“Ik kom uit Amersfoort en zat op turnen. Voetballen deed ik heel vaak met de jongens. Na het turnen ging ik voetballen bij Cobu Boys. Later speelde ik nog bij Saestum in Zeist. Toen ik ging studeren in Zwolle aan de CALO en lid werd van de studentenvereniging, zag ik op Facebook een oproep van EDON. Ik ging een keertje meetrainen en dat beviel meteen heel goed. Ik ben nu bezig aan mijn zesde seizoen en heb het nog prima naar mijn zin. De accommodatie heeft nog steeds zijn charme, tegenstanders pakken meteen hun mobieltje als ze hier komen.”
“Verder trainen we een keer in de week en heb ik dus niet veel verplichtingen. En we zijn een ontzettend hecht en divers team met twintig meiden op papier. Daarnaast hebben we al drie jaar een trainer met Robert van Ommen en met Eline Faber en Chiara van Ballegooijen twee leiders.”

EDON is vierde klasse, hoe vaak krijg je de vraag wanneer jij het hogerop gaat zoeken?

“Best wel vaak, dat klopt. Alleen dan moet de focus anders, moet ik vaker trainen en het moet ook allemaal passen. Ik werk als gymdocent in Harderwijk en Zeewolde. Ik voetbalde ook nog in de zaal bij Exstudiantes, alleen dat brak mij op een gegeven moment op. Vrijdagavond laat thuis na uitwedstrijden en bij EDON spelen we thuis om 11.00 uur. Bovendien is zaalvoetbal heel wat anders, daar moest ik qua techniek en niveau echt nog veel stappen in zetten. Daarom ben ik nu X-lid, dus als ze te weinig speelsters hebben, kan ik meedoen. Laat mij maar gewoon bij EDON op het veld voetballen. Voor mij is dat lekker mijn hoofd leegmaken.”

Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant bij Autobedrijf Bert Wieten Partnerbijdrages 4 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 14 uur geleden
De beide clubmannen Fred van Dam (links) en Hans de Groot (beiden staand) hopen op veel nieuwe aanmeldingen.
Veelzijdige Toerclub Swolland is hard toe aan nieuw fietsbloed Sport 17 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.