Lars Miedema
Lars Miedema Foto: Henry Dijkman

Berkum naar taai Buitenpost

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag uit bij Buitenpost, een opponent waartegen de Zwollenaren het traditioneel lastig hebben. Berkum kreeg vorige week een morele ‘opkikker’ door een fraaie winst tegen Heino, maar weet dat Buitenpost toen óók sterk presteerde.

“Het zal daar zeker niet gemakkelijk worden”, verwacht Berkum-spits Lars Miedema. “Buitenpost is een stugge ploeg. Fysiek staan ze er goed op, maar hun mentaliteit speelt ook mee want ze geven nooit op. Maar wij hebben afgelopen week óók laten zien dat we een goed niveau hebben, scherp zijn en goed kunnen voetballen.”

Afgelopen zaterdag wist het team van trainer Kevin Waalderbos verrassend met 1-2 te winnen bij DETO. In dat duel liet Buitenpost weer zien over een taaie ploeg te beschikken die niet snel geklopt is. 

Revanche 

Berkum begon de nieuwe competitie, net als Buitenpost, met een zure nederlaag die gevolgd werd door een fraaie revanche. Vorige week liet de ploeg van trainer Eduard Lindeboom zien hoe het wél moest door streekgenoot Heino met 4-0 billenkoek te geven. Het af en toe razendsnel opererende Berkum leidde in dat duel bij rust al met 2-0 door goals van Lars Miedema, en in het tweede bedrijf kwamen daar nog doelpunten van Nick Kleen en Mike van Ekeren bij.

Afgelopen dinsdag speelde Berkum een oefenduel bij de Zwolse tweedeklasser WVF en ook daar kwam de equipe van coach Lindeboom prima voor de dag, want de thuisclub werd relatief eenvoudig met 1-4 aan de kant gezet.

De afgetekende overwinning tegen Heino vijzelde het zelfvertrouwen bij Berkum flink op, maar de ploeg weet maar al te goed dat Buitenpost nooit cadeautjes weggeeft. Vorig seizoen gingen de Zwollenaren twee keer, thuis met 1-2 en uit met 2-0 onderuit. De wedstrijd Buitenpost-Berkum begint zaterdag om 14.30 uur.