Frank van den Burg.
Frank van den Burg. Foto: Henry Dijkman

Berkum naar gewaarschuwd Buitenpost

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag uit bij Buitenpost, dat vorige week een enorme oorwassing kreeg van Swift (5-0) en alles uit de kast zal halen om nieuw gezichtsverlies te voorkomen. Berkum voetbalt de laatste weken aardig, maar heeft de punten nog steeds broodnodig.

“We moeten zo snel mogelijk weg uit de onderste regionen,” beseft Berkum-verdediger Frank van der Burg. “We voetballen de laatste tijd wél beter, er is meer geduld aan de bal. Nu nog de overwinningen, want het ontbreekt nog steeds aan punten. Gelijkspelen, zoals vorige week tegen AZSV, is niet goed genoeg!”

Zure nederlaag

Berkum begon deze competitie zwaar teleurstellend en ontving in die fase het toen goed draaiende Buitenpost. Dat liep in september uit op een zure 1-2 nederlaag voor de ploeg van trainer Arno Hoekstra. Berkum had in de eerste helft de kansen, maar pas vlak vóór rust zette Mike van Ekeren zijn ploeg op 1-0. In het tweede bedrijf kwam Buitenpost vrijwel uit het niets op gelijke hoogte en het werd voor Berkum nóg erger toen Mark Huizinga, ruim in blessuretijd, een vrije trap binnen krulde: 1-2.

De Zwollenaren draaiden daarna nog lang stroef, maar de laatste tijd laat de ploeg toch beter voetbal zien. Vóór de winterstop werd met 2-2 gelijk gespeeld bij Ajax en afgelopen zaterdag kwam er een 1-1 thuisremise uit de bus tegen het taaie AZSV. Berkum speelde een uitstekende eerste helft, maar de bezoekers kwamen door een van richting veranderd schot op 0-1. Slechts twee minuten later kwam Berkum echter langszij door Martijn Brakke, na goed voorbereidend werk van Frank van der Burg. Berkum stond daarna een uur met een man meer in het veld, maar slaagde er niet in de bijzonder compacte AZSV-defensie nog een keer te passeren.

Buitenpost staat inmiddels op de zevende plaats van de ranglijst, terwijl Berkum al weken op de riskante twaalfde plek bivakkeert. De wedstrijd Buitenpost-Berkum wordt zaterdag om 14.30 uur afgetrapt op Sportpark De Swadde aan de Jeltingalaan 80 in Buitenpost.

Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13