Bjorn Bakker
Bjorn Bakker Foto: Henry Dijkman

Berkum ontvangt scherp Genemuiden

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag thuis in de ‘Zwartewaterderby’ tegen SC Genemuiden, een ploeg in vorm die prima meedraait bovenin de 4e Divisie B. De Zwollenaren hebben het een stuk moeilijker en zullen moeten proberen de weg naar boven te vinden.

“Dat wordt niet gemakkelijk, maar tegen Genemuiden spelen we vaak wel goed”, kijkt Berkum-middenvelder Björn Bakker vooruit. “Vorige week ging het bij ons niet goed, maar dat was volgens mij een incident. Na rust waren we toen de bovenliggende partij, maar maakten we de kansen niet af. We moeten nu dus aan de bak. Het voordeel is wél dat we tegen Genemuiden niemand bij ons hoeven te motiveren…”

Eerste punt

In september speelde Berkum in Genemuiden met 1-1 gelijk. Mike van Ekeren maakte na een kwartiertje de 0-1 maar nog geen vijf minuten later stond het weer gelijk, toen de bal via de Berkum-defensie in het eigen doel caramboleerde. Na een dubbele gele kaart moest Genemuiden bijna de hele tweede helft met 10 man door, maar de thuisploeg kreeg juist toen de betere kansen. Het bleef echter gelijk en dat betekende toen het eerste punt voor de Zwollenaren in deze competitie.

Daarna bleef Berkum echter lang sukkelen en ook de laatste tijd presteert de equipe van trainer Arno Hoekstra niet zoals de fans hadden gehoopt. Vlak vóór de winterstop en erna werden er puntjes gesprokkeld via remises bij de Ajax-amateurs en thuis tegen AZSV, maar vorige week ging het weer mis. Berkum trok toen aan het kortste eind bij Buitenpost (2-0).

Degradatiezone

Berkum, dat deze week aanvaller Lars Miedema aan de selectie toevoegde, staat op de 12e plaats in de 4e Divisie B, maar de voorsprong op de degradatiezone is inmiddels flinterdun. De wedstrijd Berkum-Genemuiden begint om 14.45 uur.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.