Coen Stolk scoort voor Landstede Hammers. Mede dankzij hem bereikten The Hammers de bekerfinale.
Coen Stolk scoort voor Landstede Hammers. Mede dankzij hem bereikten The Hammers de bekerfinale. Foto: Mick Snijders

Landstede Hammers bereikt bekerfinale

Sport

BASKETBAL -  Landstede Hammers gaat zondag 24 maart in Almere op voor de bekerwinst. The Hammers bereikten de finale door in twee duels af te rekenen met Feyenoord. Een 76-82 nederlaag dinsdagavond in Landstede Sportcentrum was genoeg, na de 64-80 uitzege van zaterdag. 

Die marge en de eerdere ruime competitiezeges op de Rotterdamse ploeg: 84-58 in Zwolle én 81-102 in Rotterdam, gaven de formatie van coach Jean-Marc Jaumin op voorhand al het nodige vertrouwen. Maar dat bleek dinsdagavond heel broos. De hele wedstrijd liepen The Hammers achter de bekerfeiten aan. Na het derde kwart was de achterstand zelfs opgelopen tot twintig (!) punten: 50-70. Even daarvoor stond het zelfs 47-70.

Onder impuls van Coen Stolk en Joel Ekamba rechtte Landstede Hammers in het vierde kwart de rug. Ekamba was goed voor 22 punten en op die manier werd de marge verkleind tot uiteindelijk zes punten: 76-82. In de finalestrijd stuit Landstede op Heroes Den Bosch, dat verrassend ZZ Leiden versloeg. Vorig jaar verloren The Hammers in de bekerfinale van datzelfde Leiden.

Concurrent

Naast in de nationale beker, is Landstede nog op twee andere fronten actief. Zondag komt directe concurrent Donar naar Zwolle. Het is de strijd tussen de nummers vier en drie in de competitie. Dinsdag 30 januari staat een Europees thuisduel in de ENB League op de kalender. Dan reist BC Spartak Pleven uit Bulgarije af naar Zwolle. Hoewel Landstede Hammers als enige nog ‘maar’ vier Europese duels afwerkte, speelt het na drie verliespartijen geen rol meer van betekenis.