Olivier Amelink vertrekt van PEC Zwolle Vrouwen naar de KNVB.
Olivier Amelink vertrekt van PEC Zwolle Vrouwen naar de KNVB. Archieffoto: Pedro Sluiter

Olivier Amelink naar Jong Oranje

Sport

PEC Zwolle Vrouwen-trainer Olivier Amelink maakt na dit seizoen de overstap naar de KNVB. De 30-jarige oefenmeester die op dit moment bezig is aan zijn tweede seizoen met PEC Zwolle Vrouwen, wordt de coach van Jong Oranje Leeuwinnen. Amelink baarde met zijn team in zijn Zwolse tijd genoeg opzien en dat bleef ook in Zeist niet onopgemerkt. Genoeg aanleiding om hem aan te trekken als opvolger van Stefan Hoogsteder. 

Manager PEC Zwolle Vrouwen, Mariska Kogelman, reageert op het aanstaande vertrek: “Voor Olivier is dit natuurlijk een geweldige kans, die we hem gunnen. Hij heeft hier in anderhalf jaar grote stappen gezet en maakt onze speelsters zichtbaar beter. Dat Olivier een keer een stap hogerop zou maken, was voor mij geen verrassing. Het is natuurlijk ontzettend jammer dat we hem nu al kwijtraken, want iedereen binnen de club was heel tevreden over zijn functioneren. De komende periode gaan we gebruiken om een waardig opvolger voor Olivier te vinden.”

Dankbaar

“Laat ik vooropstellen dat ik PEC Zwolle ontzettend dankbaar ben voor de kans die ze mij in 2022 hebben geboden. Hoofdtrainer zijn bij deze club was en is nog steeds een enorm voorrecht. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin, maar deze stap is op sportief vlak een hele mooie in mijn trainersloopbaan. Ik heb heel veel zin om de talentvolle lichting van Jong Oranje klaar te stomen voor het grote Oranje. Natuurlijk hebben we in Zwolle nog een half jaar voor de boeg en die periode wil ik op de best mogelijke manier afsluiten”, aldus Amelink.

Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 18 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 20 uur geleden
Afbeelding
Productiehuis De Verhalenboot houdt twee minifestivals op 25 en 26 mei Algemeen 21 uur geleden