Max Goudbeek volgt nauwlettend de bal tegen Heerde.
Max Goudbeek volgt nauwlettend de bal tegen Heerde. Foto: Pedro Sluiter

Goals en gezelligheid, dat is belangrijk voor Max Goudbeek

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Ook dit seizoen krijgt de rubriek Salverda Topscores Trofee weer wekelijks aandacht in De Swollenaer, op de website en op Facebook. De sluwe spitsen, de gehaaide goaltjesdieven en de mannen en de vrouwen die vaak een vinkje achter hun naam krijgen komen aan bod. En dat van alle Zwolse clubs. In aflevering 11, Max Goudbeek (23) van WVF.

(door Erik Riemens)

Zaterdag wonnen jullie met 2-0 van Heerde, scoren deed je niet, hoe kijk je terug op dat duel?

“Het was sowieso een verdiende zege. We waren veel beter, maar we maakten de kansen niet af. Daardoor gingen we tegen ons zelf voetballen. We hadden overigens wel een penalty moeten krijgen. Gaat die erin, dan moeten zij komen en ontstaat er meer ruimte op het veld. Zelf had ik ook een paar goede mogelijkheden, maar scoren zat er zaterdag helaas niet in voor mij. Ik sta nu op vier treffers, maar dat hadden er meer moeten zijn.”

Waren dat allemaal typische Max Goudbeek doelpunten?

“Ha ha, eigenlijk helemaal niet. Ik ben niet een aanvaller die het van zijn techniek moet hebben. Wel ben ik een echte dieplopende spits, die in de ruimte aangespeeld moet worden, maar mijn goals tot nu toe zijn niet echt zo tot stand gekomen.”

Jullie staan in de tweede klasse in de subtop, met een doelsaldo van plus 1. Wat voor een seizoen is het?

“We staan na de winst van zaterdag derde. Alleen we hebben wedstrijden gehad, waarin we niks tegenkregen of we speelden wedstrijden, waarin we juist heel veel doelpunten tegenkregen. Ook spelen we niet altijd even goed, maar weten we slechtere wedstrijden dan toch te winnen.”

WVF is de grootste club van Zwolle, dan moet je toch hoger spelen dan in de tweede klasse?

“Klopt helemaal. De organisatie staat, alles is hier prima geregeld en we hebben een goede trainer en een geweldig team. Promoveren is het doel. Dat hebben we met zijn allen uitgesproken. Met als doelstelling dat we een stabiele eersteklasser willen worden.”

En is dat dan met Max Goudbeek in de spits?

“Wat mij betreft wel. Ik voetbal hier al mijn hele leven en heb het harstikke goed naar mijn zin. Wat ik zei, een leuk team en dat hoor je ook terug van jongens die hier komen spelen. Ze worden meteen opgenomen in de groep. Ik heb hier nog steeds veel plezier en het naar mijn zin bij WVF, zeker als je kijkt naar die feestjes elke zaterdag. Ontzettend gezellig en dat vind ik belangrijk.”

De Salverda Topscorers Trofee, hoe staat het daarmee?

“Ik voetbal nu zes jaar in het eerste elftal. In mijn eerste seizoen stond ik aardig hoog. Ik volg het zeker, want hoger je staat, hoe leuker het is.”

Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Productiehuis De Verhalenboot houdt twee minifestivals op 25 en 26 mei Algemeen 12 uur geleden