Nick Kleen is zijn tegenstander weer eens te snel af.
Nick Kleen is zijn tegenstander weer eens te snel af. Foto: Pedro Sluiter

Eigenlijk is Nick Kleen als aanvaller nooit helemaal tevreden

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Ook dit seizoen krijgt de rubriek Salverda Topscores Trofee weer wekelijks aandacht in De Swollenaer, op de website en op Facebook. De sluwe spitsen, de gehaaide goaltjesdieven en de mannen en de vrouwen die vaak een vinkje achter hun naam krijgen komen aan bod. En dat van alle Zwolse clubs. In aflevering 12, Nick Kleen (23) van Berkum.

(door Erik Riemens)

Dat was zaterdag een afsluiter met een domper toch, het 1-2 verlies thuis tegen MASV?

“Ja klopt, we hebben in de voorbereiding weliswaar met 3-0 van ze gewonnen, maar we wisten dat ze goed konden voetballen en aanvallend sterk waren. We waren niet scherp genoeg, waardoor zij twee keer met een kopbal konden scoren. We maken nog wel 1-2, krijgen nog een goede kans op de gelijkmaker, maar dat lukte helaas niet. Dat is jammer, want na een wat stroef begin van de competitie - dat kwam omdat er sprake was van bijna een heel nieuw team - voetballen we ondanks de vele gelijkespelen wel steeds beter.”

Je staat zelf op drie doelpunten in je eerste seizoen. Wat vind je daarvan?

“Als aanvaller mag je nooit tevreden zijn, omdat je altijd meer kansen krijgt dan doelpunten maakt. Scoren is en blijft een aandachtspunt. Ik ben eigenlijk meer een buitenspeler die het van zijn assists moet hebben, ik denk dat ik er nu vijf heb.”

Dit seizoen kwam je over van ONS Sneek, maar daar zette je niet je eerste stappen op het voetbalveld toch?

“Nee, dat was meer op een soort van modderveld. Ik ben namelijk geboren in Ivoorkust en heb daar tot mijn zesde gewoond. Ik kon wel redelijk wat met een bal en voetbalde daarom met de wat grotere, oudere jongens op een soort modderveld in San Pédro.”
“Toen ik naar Nederland ging, speelde ik eerst bij ONS Sneek, daarna voor FC Groningen, dat toen een gecombineerde jeugdopleiding had met Cambuur. Vervolgens ging ik weer terug naar ONS, waar ik later weer gescout werd door Cambuur. Op een gegeven moment werd zonder reden mijn contract niet verlengd. Ik koos ervoor om terug te keren naar ONS en afgelopen zomer kwam Berkum.”

Je hebt tot nu toe alles gespeeld, hoe bevalt het en waar is jouw spel aan te herkennen?

“Je merkt dat Berkum ambities heeft, dat het er professioneel aan toegaat en dat ik steeds het uiterste moet geven. En dat is alleen maar goed. Mijn spel is het beste te vergelijken met dat van Marc Overmars. Ik ben heel snel, handig en niet al te groot.”

In hoeverre ben je al bekend met de Salverda Topscorers Trofee?

“Om eerlijk te zijn, ken ik het niet. Het klinkt wel als een leuk initiatief. Ik zie dat ik samen met Lars (Miedema, ER) op drie doelpunten sta, maar volgens mij heeft hij er maar twee gemaakt, ha, ha.”

Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Productiehuis De Verhalenboot houdt twee minifestivals op 25 en 26 mei Algemeen 13 uur geleden