FC Ulu Spor aanvaller Melih Sentürk zoekt zijn tegenstander op.
FC Ulu Spor aanvaller Melih Sentürk zoekt zijn tegenstander op. Foto: Pedro Sluiter

Volgens Melih Sentürk kan FC Ulu Spor best kampioen worden

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Ook dit seizoen krijgt de rubriek Salverda Topscorers Trofee weer wekelijks aandacht in De Swollenaer, op de website en op Facebook. De sluwe spitsen, de gehaaide goaltjesdieven en de mannen en de vrouwen die vaak een vinkje achter hun naam krijgen komen aan bod. En dat van alle Zwolse clubs. In aflevering 14 Melih Sentürk (26) van FC Ulu Spor.

(door Erik Riemens)

Jullie wonnen zaterdag met 6-1 van Wilsum. Je scoorde twee keer. Hoe kijk je erop terug?

“Het was een wedstrijd zonder zorgen. Met rust stond het al 4-0. Zelf scoorde ik de 3-0 en de 5-0. De eerste goal was een goede voorzet van de zijkant, die ik in de korte hoek schoot. De tweede treffer was een cadeautje, want het was een fout van hun keeper. We staan nu tweede met een punt en een wedstrijd minder dan de koploper.”

Waarom gaat het eigenlijk zo goed met jullie in de vierde klasse?

“Vorig jaar is er een heel nieuw elftal gekomen. Daarnaast heeft de club in de organisatie en ook financieel stappen gemaakt. Aan het begin moesten we nog even wennen aan elkaar, maar je zag toen al dat het steeds beter ging. Uiteindelijk werden we afgelopen seizoen vijfde en pakten we net geen periodetitel. Een periode pakken is dit jaar ook de doelstelling, alleen waarom zouden wij geen kampioen kunnen worden?”

Jullie moesten wel van ver komen toch?

“Klopt, er was echt een tijd dat we spelers van andere teams moesten lenen. Daardoor waren de resultaten ook niet goed en was het plezier eigenlijk helemaal weg. Nu hebben we er goede jonge jongens bij. We hebben met zijn allen ook een hele sterke band met elkaar en we merken dat we steeds sterker worden.”

Zelf ben je 26 jaar, hoe zag je carrière er tot nu toe uit?

“Op mijn zevende ben ik bij SV Zwolle begonnen. In de C1 vertrok ik naar Be Quick’28. Daar heb ik tot de A’s gevoetbald. Toen ik een zaterdagbaantje kreeg en naar de senioren moest, ging ik naar Ulu Sport dat toen nog op zondag voetbalde. In 2019 stapte ik over naar Dieze West. Mede door corona raakte ik het plezier in het voetbal kwijt en was ik min of meer gestopt. Ook trainde ik veel in de sportschool, maar ik heb mij toch weer aangemeld bij Ulu Spor.”

Je scoorde in de derby tegen CSV’28 en je hebt er inmiddels twaalf inliggen in elf wedstrijden. Tevreden?

“Absoluut. Ik sta linkshalf, linksbuiten, dus met dat aantal ben ik zeker blij. En ook trots, dat ik op deze manier het team kan helpen.”

Dus je volgt de Salverda Topscorers Trofee op de voet?

“Jazeker, ik heb ooit een keer hoog in het klassement gestaan. Hopelijk lukt het mij om dit seizoen twintig doelpunten te maken. Dat zou echt een hele mooie mijlpaal zijn.”