Ayoub Ben Ali Ahlaq laat ex-prof Hans Mulder zijn hielen zien.
Ayoub Ben Ali Ahlaq laat ex-prof Hans Mulder zijn hielen zien. Foto: Pedro Sluiter

WVF kan prima mee in eerste klasse vindt Ayoub Ben Ali Ahlaq

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Ook dit seizoen krijgt de rubriek Salverda Topscorers Trofee weer wekelijks aandacht in De Swollenaer, op de website en op Facebook. De sluwe spitsen, de gehaaide goaltjesdieven en de mannen en de vrouwen die vaak een vinkje achter hun naam krijgen komen aan bod. En dat van alle Zwolse clubs. In aflevering 25, Ayoub Ben Ali Ahlaq (24) van WVF.

(door Erik Riemens)

Zaterdag versloegen jullie Unicum met 1-0 door een treffer van jou. Hoe kijk je erop terug?

“Ik denk dat wij het vooral tactisch goed hebben gedaan door Unicum veel aan de bal te laten en bij balverlies van hen er via de counter uit te komen. Uiteindelijk scoor ik in de eindfase, ik kreeg de bal op de rand van de zestienmeter aangespeeld, nam ‘m niet zo goed aan, draaide wat terug en schoot toen op de goal. Mijn inzet werd licht getoucheerd en ging er zo in. Er volgde een enorm ontlading, ook met het publiek. Echt hartstikke mooi.”

Jullie staan vierde en treffen met nog vier wedstijden de nummers 9,10, 11 en 12. Wat kan er nog?

“We zijn nog volop in de race om eventueel een periodetitel te nemen. Het zou supermooi zijn om in de nacompetitie te spelen, lekker weer en veel publiek. Ik vind ook dat wij zeker mee kunnen in de eerste klasse. We wonnen van KHC in de beker net als in een oefenduel tegen ‘d Olde Veste. Wij spelen vaak ook beter tegen voetballende ploegen.”

Je bent nu bezig aan je tweede WVF seizoen, wat heb je daar voor gedaan?

“Ik ben begonnen bij Zwolsche Boys, ging daarna in de jeugd naar Be Quick’28. Vervolgens speelde ik in de senioren twee seizoenen bij Hattem, Daarna heb ik een seizoen bij Hoogeveen in de vierde divisie gevoetbald en dit is mijn tweede seizoen bij WVF.”
“Vorig jaar was ik veel geblesseerd, dat had te maken met een kuitbeenbreuk. Nog steeds heb ik bijna de helft minder kuitspiermassa, dus heb ik af en toe nog wel wat last en reactie, maar een hele wedstrijd spelen lukt mij echt wel hoor.”

Als niet echte spits, heb je nu negen keer gescoord, tevreden mee?

“Ik sta linksbuiten, maar kom veel naar binnen, om vandaaruit iemand weg te steken, het spel wat te maken of chaos te creëren bij de tegenstander. Iedereen zegt dat die meer goals had moeten maken, dus ik ook. Zelf vind ik dat ik op dit niveau minimaal vijftien doelpunten moet kunnen maken.”

Je klimt meer en meer op de lijst. In hoeverre ken en volg je de Salverda Topscorers Trofee?

“Ik ken het zeker en houd het ook wel in de gaten. Mijn broertje woont in de buurt en brengt regelmatig de krant. Hij is een soort postbode. Ik zal ‘m zeggen dat hij dat woensdag ook moet doen, ha, ha.”

Afbeelding
Doe mee met de najaarsactie van Groene Loper Zwolle: 'Planten van Waarde' Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 20 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 23 uur geleden