Aanvoerder Luca Platenkamp strijdt tegen HTC voor iedere bal.
Aanvoerder Luca Platenkamp strijdt tegen HTC voor iedere bal. Foto: Hans Smit

Bij VSW willen ze het doorkomjaar gewoon goed afsluiten

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Ook dit seizoen krijgt de rubriek Salverda Topscorers Trofee weer wekelijks aandacht in De Swollenaer, op de website en op Facebook. De sluwe spitsen, de gehaaide goaltjesdieven en de mannen en de vrouwen die vaak een vinkje achter hun naam krijgen komen aan bod. En dat van alle Zwolse clubs. In aflevering 18 Luca Platenkamp (21) van VSW.

(door Erik Riemens)

Zaterdag stuntte jullie in de gewonnen derby tegen HTC (1-0 winst). Hoe kijk je erop terug?

“We waren vooral heel sterk als team. Dat heeft uiteindelijk wel de doorslag gegeven. Aan het eind kregen zij nog wel de nodige kansen, maar wisten we de overwinning met zijn allen over de streep te trekken. Het was toch een wedstrijd tegen de nummer twee, nadat we onlangs ook al van de nummer vier, Noord Veluwe Boys wisten te winnen.”

Toch staan jullie nog steeds elfde in de vijfde klasse na de versterkte degradatie vorig seizoen. Hadden jullie op meer gerekend?

“Er zijn vorig seizoen best veel spelers weggegaan en dat betekent dat je het met de jongens moet doen die overblijven. We wisten dat dit jaar een doorkomjaar zou zijn, dus hoge verwachtingen hadden we niet. Na de winterstop gaat het steeds beter. Ook weten we nu beter wat onze kracht is. We hebben misschien dan wat mindere voetballers dan vorig seizoen, maar we hebben er in ieder geval genoeg en iedere keer gaan we er vol voor door keihard te werken met zijn allen.”

Maar een paar plekjes hoger op de ranglijst, zou toch wel lekker zijn?

“Natuurlijk, als we zaterdag MVV’69 verslaan, die net boven ons staan, kunnen we zo maar een paar plekjes stijgen. Wat ik zei, we hebben geen verwachtingen. We willen dit seizoen zo goed mogelijk doorkomen en voor de rest zien we het wel.”

Hoe kijk je als aanvoerder naar je eigen verrichtingen tot nu toe én richting de toekomst?

“Ik was altijd voorhoedespeler, maar de laatste jaren kom ik steeds meer vanuit het middenveld. Ik voetbal mijn hele leven al bij VSW, behalve een poosje bij Wijhe toen het hier leegliep. Op het moment dat het weer kon, ben ik meteen teruggekeerd, want ik ben een echte Windesheimer. Ik ben nog ‘maar’ 21 jaar en ik blijf hier in principe gewoon voetballen.”

Met jouw bekendheid van de Salverda Topscorers Trofee zit het met broer Joey als oud-winnaar wel goed neem ik aan?

“Ja klopt, we hadden toen onderling nog weleens wat strijd. Ik heb niet de ambitie meer om ‘m te winnen, ook omdat ik nu op het middenveld sta en niet meer voorin, al mag ik het laatste kwartier nog weleens mee naar voren. Wel heb ik dit seizoen vier keer gescoord.”