HTC-er Daan Wissink haalt vol uit tegen Wijthmen.
HTC-er Daan Wissink haalt vol uit tegen Wijthmen. Foto: Hans Smit

Qua karakter zit het volgens Daan Wissink wel goed bij HTC

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Ook dit seizoen krijgt de rubriek Salverda Topscorers Trofee weer wekelijks aandacht in De Swollenaer, op de website en op Facebook. De sluwe spitsen, de gehaaide goaltjesdieven en de mannen en de vrouwen die vaak een vinkje achter hun naam krijgen komen aan bod. En dat van alle Zwolse clubs. In aflevering 17 Daan Wissink (27) van HTC.

(door Erik Riemens)

Zaterdag speelden jullie gelijk tegen Wijthmen, met een doelpunt van jou. Hoe kijk je terug op dat duel?

“Eigenlijk niet zo heel positief, want we kwamen met 0-2 achter. Wel bleven we als team echt doorgaan tot het einde en daardoor konden we in blessuretijd nog twee keer scoren. Ik maakte de 2-2, dat was een voorzet die ik bij de tweede paal kon binnenlopen. Het was mijn vijfde doelpunt dit seizoen. Daar ben ik best wel tevreden mee.”

Na de degradatie staan jullie nu tweede met vier punten achterstand. Wat is het tot nu toe voor een seizoen?

“Eigenlijk gaat het boven verwachting, vind ik. We zijn twee jaar achter elkaar gedegradeerd. Vervolgens zijn een aantal spelers vertrokken en hebben we er eigen jongens, vooral uit het tweede elftal, voor teruggekregen. Misschien zijn zij kwalitatief net ietsje minder dan de jongens die vertrokken, maar we zijn nu wel echt een team dat er vol voor gaat en ook blijft gaan. We tonen karakter en daardoor winnen we bijvoorbeeld ook best vaak met 1-0. Nu staan we tweede en we spelen nog negen wedstrijden. We willen vol voor het kampioenschap gaan en dat kan ook, want ik denk dat Lemele nog wel punten gaat verspelen.”

Je voetbalt al je hele leven lang bij HTC. Nooit een deurtje elders willen openen?

“Ik ben hier begonnen bij de Ukken en ben nu 27 jaar. Ik voetbal al jaren met dezelfde jongens en heb bij HTC veel vriendschappen opgebouwd. Het is hier gezellig en ik vind het sociale aspect ook belangrijk. Ik heb weleens een aanbod gehad, maar laat mij lekker hier blijven.”

Hoe omschrijf je jezelf als speler en is je rol in het veld in de loop van de jaren veranderd?

“Goede vraag. Ik stond vroeger wat meer op de nummer tien positie, nu speel ik op acht. Ik ben een van de ouderen van het team. Het mooie aan mijn rol vind ik dat je bij de wat jongere jongens af en toe dingen in het veld terugziet, die ik vroeger zelf ook niet goed deed. Zoals te veel risico in mijn spel, of wat onrustig aan de bal. Daarom geef ik af en toe wat tips hoe daarmee om te gaan.”

Tot slot. Stan Wissink won het Saverda Topscorers Trofee klassement al eens een keer namens HTC. Hoe groot is de kans dat jij die prijs wint?

“Ha, ha, hij is geen familie van mij en nee ik ben er nooit op aangesproken. Ik laat die ambitie maar aan mij voorbijgaan.”