SVI'er Joey Nieukoop blijft overeind tegen WVF.
SVI'er Joey Nieukoop blijft overeind tegen WVF. Foto: Pedro Sluiter

SVI kan volgens Joey Nieukoop best wel een niveau hoger aan

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Ook dit seizoen krijgt de rubriek Salverda Topscorers Trofee weer wekelijks aandacht in De Swollenaer, op de website en op Facebook. De sluwe spitsen, de gehaaide goaltjesdieven en de mannen en de vrouwen die vaak een vinkje achter hun naam krijgen komen aan bod. En dat van alle Zwolse clubs. In aflevering 19 Joey Nieukoop (22) van SVI.

(door Erik Riemens)

Jullie waren zaterdag vrij en zaten middenin in het seizoen in eens in Spanje, hoe kwam dat zo?

“Ja van 6 tot en met 10 maart verbleven we in Torremolinos, Malaga. Meestal doe je zoiets voor of na het seizoen, maar toen ik de planning kreeg, zag ik dat het in maart was. Het was een topweekend. We hebben twee keer getraind en verder was het natuurlijk goed voor de teambuilding. We hebben een hele jonge, goede en gezellige groep. Nu staan de neuzen nog meer dezelfde kant op.”

De week ervoor verloren jullie de derby tegen WVF (3-1) en daardoor staan jullie nu vierde. Wat is het voor een seizoen tot nu toe?

“Ik denk dat we boven verwachting presteren. Na de degradatie van vorig seizoen zijn veel jongens weggegaan. De gemiddelde leeftijd is 21 jaar. Volgens mij zit er nog wel meer in, we staan nu vierde. Wie weet kunnen we nog promoveren. Ik vind dat een club als SVI ook thuishoort in de eerste klasse.”

Vertel eens over jezelf, want van origine ben je geen SVI’er toch?

“Klopt, ik ben begonnen bij ZAC, ik zat toen in een team met Jayden Oosterwolde, die nu bij Fenerbahce speelt. Daarna ging ik naar Rohda Raalte en heb nog in de jeugd van FC Twente, PEC Zwolle en de KNVB gespeeld. Daarna vertrok ik naar Berkum, op mijn zeventiende ging ik naar SVI en na een jaartje keerde ik terug bij Berkum, waar ik in het tweede heb gespeeld en landskampioen ben geworden. Alleen, ik wilde toch wel graag in een eerste elftal spelen, dus ging ik weer naar SVI. Vorig jaar was ik vooral actief in de Onder 23 van SVI. Met de komst van een nieuwe trainer krijg ik nu wel speelminuten in het eerste elftal.”

Je trainer Dick Krommenhoek stelt je voorin op. Inmiddels sta je op zes doelpunten. Wat ben je voor een type speler?

“Ik heb als tweede spits gespeeld en de laatste tijd sta ik weer linksbuiten, mijn favoriete positie. Ik moet het echt van mijn snelheid en mijn diepgang hebben. Het korte combinatiewerk kan nog wel wat beter. Ook had ik zeker wel meer goals kunnen maken. Het belangrijkste is dat ik goed in mijn vel zit, minuten maak en dat ik het prima naar mijn zin heb bij SVI.”

Tot slot, ben je bekend met de Salverda Topscorers Trofee?

“Nou sinds dit seizoen wel, want ik zag mijn naam ineens in de krant staan, ha, ha.”

Afbeelding
Lipton Ice Tea organiseert derde editie van verkiezing voor het favoriete terras van 2024Horeca-eigenaren maken dit jaar kans op een.. Nieuws Ingezonden 6 mei, 16:15
Het echtpaar van der Laan – Coenrades
Echtpaar van der Laan-Coenrades maar liefst 70 jaar getrouwd Algemeen 6 mei, 15:27
Afbeelding
Meander Bigband maakt indruk in Amerika: Schoolband favoriet op jazzfestival in Philadelphia Algemeen 6 mei, 13:37