Mohammed el Bouhni was bepalend tegen Zwolsche Boys.
Mohammed el Bouhni was bepalend tegen Zwolsche Boys. Foto: Pedro Sluiter

Mohammed El Bouhni jaagt met Dieze West toch nog op prijs

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Ook dit seizoen krijgt de rubriek Salverda Topscorers Trofee weer wekelijks aandacht in De Swollenaer, op de website en op Facebook. De sluwe spitsen, de gehaaide goaltjesdieven en de mannen en de vrouwen die vaak een vinkje achter hun naam krijgen komen aan bod. En dat van alle Zwolse clubs. In aflevering 21, Mohammed El Bouhni (32) van Dieze West.

(door Erik Riemens)

Jullie wonnen zaterdag de derby met 1-2 van Zwolsche Boys. Jij kijkt er vast positief op terug met je twee doelpunten?

“Jazeker, voor mij was het een fijne wedstrijd, zeker voor rust, omdat ik toen twee keer scoorde. Mijn eerste doelpunt was een mooi afstandsschot en de tweede goal die ik maakte was een voorzet van rechts, die tussen de vijf en de zestien meter kwam en die ik laag inschoot. Het was een belangrijke overwinning, want de punten hebben we hard nodig voor het winnen van de derde periode en om zo alsnog een prijs te pakken. Kampioen worden we niet meer.”

Dat was wel de doelstelling toch aan het begin van dit seizoen?

“Klopt, al werden we vorig seizoen net geen kampioen. De doelstelling dit jaar was de titel pakken, maar dat zit er niet meer in. Dat is echt wel een tegenvaller. We hebben zeker goede wedstrijden gespeeld, maar ook een aantal die we echt onnodig hebben verloren door domme fouten van onszelf. En we hebben ook niet altijd geluk gehad, op belangrijke momenten zat het soms net wat tegen.”

Je bent al seizoenen lang actief bij Dieze West. Hoe zag je loopbaan er tot nu toe uit?

“Ik ben begonnen op De Hoge Laar bij CSV’28 in de E4. Daarna ben ik naar HTC gegaan, vervolgens heb ik nog bij Storica gespeeld, daarna weer terug naar CSV’28 en sinds 2018 voetbal ik bij Dieze West. Ik ben 32 jaar, kan nog wel een paar jaartjes mee, alleen heb ik al een lange tijd liesklachten. Dat betekent dat ik eigenlijk geen negentig minuten kan spelen. Zaterdag ben ik daarom ook weer vroegtijdig gewisseld.”

Je bent clubtopscorer met 7 doelpunten, maar je bent geen voorhoedespeler. Maar wat dan wel?

“Ha, ha, nee in de spits of voorin aan de zijkanten staan, is echt niets voor mij. Ik ben verdedigende middenvelder en speel op zes. Ik ben iemand die altijd blijft gaan en nooit opgeeft. Een echte balafpakker, die de bal daarna naar de juiste persoon passt. Ik ben een harde weker, niet iemand die het van de actie moet hebben. Laat dat maar aan anderen over.”

Je bent topschutter of niet. In hoeverre ben je bekend met de Salverda Topscorers Trofee?

“Ik ken het uit de krant, maar ik houd mij er niet echt mee bezig. Als ik zie hoeveel doelpunten die spitsen maken, dan haal ik dat nooit.”

Afbeelding
Tafeltennis Zwolle organiseert dertiende Diederik Steunenberg Toernooi Sport Ingezonden 25 apr, 21:12
Jan Besselink en Wiepke van Erp Taalman Kip tijdens de Huurdersdag van SWZ en De Woonkoepel.
SWZ: 'Huurverhoging van 5,3 procent is niet te voorkomen' Algemeen 25 apr, 16:52
Afbeelding
Slachtoffer schietpartij Sky High zou op dodenlijst staan Algemeen 25 apr, 16:01