Lauri Weijkamp haal stijlvol uit tegen Stiens.
Lauri Weijkamp haal stijlvol uit tegen Stiens. Foto: Hans Smit

Lauri Weijkamp zit bij Be Quick’28 prima op haar plek

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Ook dit seizoen krijgt de rubriek Salverda Topscorers Trofee weer wekelijks aandacht in De Swollenaer, op de website en op Facebook. De sluwe spitsen, de gehaaide goaltjesdieven en de mannen en de vrouwen die vaak een vinkje achter hun naam krijgen komen aan bod. En dat van alle Zwolse clubs. In aflevering 16 Lauri Weijkamp (25) van Be Quick’28.

(door Erik Riemens)

Zaterdag rolden jullie Stiens op met 6-0 en pakten de eerste periode. Was het zo eenvoudig?

“In de eerste helft tikten we ze heel goed weg en stonden we met 5-0 voor. Na rust gingen zij wat anders spelen en werd het wat lastiger. We scoorden vlak voor tijd pas de 6-0, maar gaven ook heel weinig weg. Zelf had ik twee assists en scoorde ik de 2-0 en de 4-0. Ik sta als rechtsbuiten nu op vier doelpunten, dat aantal mag nog wel wat omhoog.”

Over omhoog gesproken, jullie spelen na de degradatie nu in de hoofdklasse en staan tweede. Moeten jullie promoveren?

“Dat is wel het doel ja. We begonnen heel sterk en stonden op een gegeven moment alleen bovenaan, maar de langdurige blessures van Pien (Hindriksen, red.) en Maud (Asbroek, red.) hakten er echt in bij ons. We missen ze en daardoor ging het ook wat minder. Nu hebben we weer de goede balans gevonden en gaan we vol voor promotie. Om te beginnen tegen Berkum, daar spelen we over twee weken tegen. Daar kijk ik echt naar uit.”

Je bent sinds 2022 actief bij Be Quick’28, na zeven jaar PEC Zwolle, hoe begon het ooit voor jou?

“Ik zat op atletiek, mijn broertje voetbalde bij SV Zwolle, waar mijn vader trainer was. Als dat team er te weinig had, deed ik mee. Ik merkte dat ik het steeds leuker begon te vinden. Toen ik negen jaar was ben ik lid geworden. Op mijn vijftiende stapte ik over naar de PEC beloften en al vrij snel kwam ik in het eerste. Ik stond er dan weer wel en dan weer niet in en merkte dat ik niet veel perspectief had. Ik besloot weg te gaan, te stoppen met veldvoetbal en te gaan zaalvoetballen bij Exstudiantes. Alleen ik miste het voetballen op het veld toch teveel.”

Combineer je het veldvoetbal nog steeds met het zaalvoetballen?

“Ik ben nog wel X-lid, dus oproepbaar voor Exstudiantes, maar dus niet iedere week. Een bewuste keuze. Onlangs heb ik wel een aantal keren meegedaan. Op zich is de combinatie goed te doen, alleen is er meer dan voetbal.”

Je bent 25 jaar, heb je het betaald voetbal helemaal uit je hoofd gezet?

“Als het aanbod komt, zou ik er over nadenken, maar ik heb het hier prima naar mijn zijn. Ik heb een wat nieuwe rol, ben aanvoerder en we hebben een leuke trainer. Ik speel echt in een vriendinnenteam en zit hier helemaal op mijn plek.”

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 6 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 23 uur geleden