Afbeelding
Aangeleverd.

Op zoek naar een paard? Hier moet je aan denken!

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Het hebben van een paard is voor veel mensen een droom. Je kunt op het paard rond galopperen en tijdens het rijden zul je een extreem gevoel van vrijheid ervaren. Hierdoor zijn veel mensen geïntrigeerd door paarden en dit verklaard dan ook de grote aantrekkingskracht. Het hebben en omgaan met het paard is echter niet zo makkelijk als het klinkt. Omdat hier nog behoorlijk veel bij komt kijken vertellen we je in deze blog meer over wat er komt kijken bij het hebben en omgaan met paarden!

Staanplaats

Een paard heeft behoorlijk veel leefruimte nodig. Om deze reden dien je voor je paard een staanplaats te zoeken. Het hebben van een staanplaats is in de meeste gevallen nodig omdat er bij de eigen woning niet voldoende ruimte is om zo’n groot dier te huisvesten. Deze staanplaatsen zijn vaak buitenaf te vinden bij boeren die enkele hectaren grond beschikbaar hebben gesteld. Gelukkig zijn deze staanplaatsen door heel Nederland te vinden en zul je er ook gemakkelijk één bij jou in de buurt kunnen vinden. Hoe dichterbij de staanplaats, hoe sneller jij ook bij je paard kunt gaan kijken! We raden je hierom ook aan om altijd een staanplaats zo dicht mogelijk bij huis te zoeken.

Verzorging

Van de dieren die je kunt hebben, is het paard misschien wel het dier dat de meeste verzorging vereist. Dit komt natuurlijk omdat het grootste deel van de dieren die je hebt binnen leven; en het paard buiten. Doordat het beest buiten leeft dient het tegen vervelende vliegen beschermd te worden middels bijvoorbeeld vliegendekens of vliegenmaskers! Naast verzorging tegen de andere beesten in de natuur dient het beest natuurlijk ook gewoon gevoerd te worden. Het voordeel van de meeste staanplaatsen is dat je met de eigenaar kunt afspreken dat hij/zij de paarden ook voert. Zo hoef je niet elke keer naar de staanplaats buitenaf om het beest te voeren. Dit geldt natuurlijk voor de voeding, maar voor de andere paardenverzorgingsproducten ben je natuurlijk zelf verantwoordelijk. Als je op zoek bent naar kwalitatieve producten om het leven van het paard zo aangenaam mogelijk te maken kun je de mogelijkheden op Paardendrogist eens bekijken!

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14