Afbeelding
Aangeleverd

Zo haal je alles uit jouw mobiele telefoon!

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

We kunnen het leven zonder mobiele telefoon bijna niet meer voorstellen. Waar we vroeger allerlei dingen nodig hadden, kunnen we tegenwoordig bijna alles met de mobiele telefoon. Denk hierbij aan het overbodig raken van de agenda, het contacten boekje of de vaste telefoonlijn. Toch halen de meeste mensen nog niet het maximale uit de mogelijkheden van de telefoon. In deze blog geven we je daarom enkele tips om (nog) meer uit jouw mobiele telefoon te halen!

Provider

De provider die je kiest voor je mobiele abonnement is invloedrijker dan je zal denken. De keuze van provider bepaalt namelijk grotendeels hoe jouw bereik is. Nu is er niet per definitie één beste mobiele provider aan te wijzen, omdat de verschillende providers in verschillende gebieden het beste signaal leveren. Probeer daarom voordat je een keuze maakt voor een mobiele provider altijd de netwerksterkte bij jou in de buurt te bekijken. Hoe beter het signaal van jouw provider, hoe sneller en beter jouw telefoon in het gebruik zal zijn. Dit is belangrijk omdat de telefoon anno 2021 altijd verbonden dient te zijn. Zelfs voor de simpelste handelingen vereist het toestel al internet. Als de internetverbinding niet snel genoeg is, dan zul je dit ook al snel merken. Zelfs in het gebruik van het toestel wanneer je zou denken dat deze geen gebruik van het internet maakt.

Applicaties

Om optimaal gebruik te kunnen maken van je mobiele telefoon kun je gebruik maken van verschillende applicaties. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is tegenwoordig al een applicatie voor! Waar applicaties begonnen met redelijke basisbehoeften heb je tegenwoordig zelfs behoorlijk geavanceerde applicaties. Denk hierbij aan bankgerelateerde applicaties. Dit kan zowel een app zijn om je spaargeld in te zien, denk aan de ABN Amro of ING app; een app om geld terug te krijgen of te verdelen, denk aan tikkie of wiebetaaltwat; of een app om al je financiële kasstromen in bij te houden, denk aan de Dyme app. Zoals je merkt heb je bijna geen bank meer nodig met de hoeveelheid financiële applicaties die beschikbaar zijn voor de mobiele telefoon!