Afbeelding
Aangeleverd.

Jouw teksten laten vertalen? Hier moet je opletten!

Partnerbijdrages

De wereld internationaliseert al ontzettend lang. Dit betekent dat we meer en meer met vreemde talen in aanraking komen. Omdat de internationalisering niet lijkt af te nemen zullen we ook de komende decennia nog met tal van vreemde talen in aanraking komen. Voor ondernemers zal deze taalbarrière in eerste instantie als een tegenslag voelen, maar onderaan de streep is dit juist een kans! Door jouw website beschikbaar te maken in zo veel mogelijk talen spreek je ook een zo groot mogelijke doelgroep aan. Het vertalen van de stukken op jouw website dient echter wel goed te gebeuren. Omdat dit zo belangrijk is geven we je in deze blog enkele tips die je kunnen helpen bij het vertalen van jouw website.

Het soort vertaler

Net als voor het schrijven van teksten voor op jouw website zal er voor het vertalen van jouw website ontzettend veel aanbod zijn. Het voordeel van de vertaalbranche is dat deze enigszins gereguleerd is als het gaat om het aantonen van het vertaal niveau. In Nederland kun je namelijk een beëdigd vertaler worden. Wanneer een vertaalster haarzelf een beëdigd vertaalster mag noemen, dan weet je zeker dat ze ontzettend veel ervaring heeft in het vertalen van en naar de taal die jij voor ogen hebt. Wanneer je dus op zoek bent naar een goede vertaling van jouw website, dan kun je het beste op zoek gaan naar een beedigde vertaling. Je zult hier wel iets meer voor betalen, maar de gegarandeerde juiste kwaliteit zal deze extra kostenpost meer dan verantwoorden!

Wat heb je nodig

Het is natuurlijk ontzettend leuk om je website in 100 talen beschikbaar te hebben, maar dit is in de meeste gevallen niet nodig. Bekijk daarom voordat je de website gaat vertalen je Google Analytics statistieken heel goed. Als hieruit blijkt dat er iedere maand 50 mensen die de Franse taal spreken jouw website bezoeken, dan kan het al snel uit om deze te vertalen naar het Frans. Ditzelfde geldt natuurlijk andersom als je ziet dat er slechts 2 Franstaligen per maand jouw website bezoeken. Duik daarom altijd in de statistieken voordat je overgaat tot het vertalen van de website.