Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Beter dan je meter, aan de slag met je energieverbruik

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

De winter is begonnen en dat is te merken ook. Je kunt natuurlijk onder een dekentje op de bank gaan liggen wachten tot ie weer voorbij is. Of je komt in actie en gaat aan de slag met je energieverbruik! Gemeente Zwolle heeft een challenge ontwikkeld om bewoners te helpen energie te besparen zonder dat je eerst geld uit moet geven aan allerlei maatregelen. De challenge start als proef in Oud-Ittersum, Zwolle-Zuid.

Beter dan je meter

Als je een slimme meter hebt krijg je meestal een maandoverzicht van je energieleverancier achteraf. Terwijl het juist zo fijn zou zijn om meteen in het moment zelf bij te sturen. Dat kan met een simpel apparaatje dat je koppelt aan je slimme meter, de energieverbruiksmonitor. Supermakkelijk te installeren en heel gebruiksvriendelijk. Daarmee zie je realtime, meteen dus, hoeveel je verbruikt.

In de tien weken durende challenge gaan we die gegevens toepassen in allerlei leuke vragen en opdrachten. Daardoor krijg je steeds meer grip op je energieverbruik. En dat ga je terugzien op je rekening!

Speciaal aanbod voor Oud-Ittersum

Voor het meedoen met de opdrachten van de challenge heb je een energie-verbruiksmonitor nodig. Woon je in Oud-Ittersum en hoor je bij de eerste 100 inschrijvers? Dan krijg je een EARN-E energieverbruiksmonitor ter waarde van € 29,95 cadeau!

Woon je niet in Oud-Ittersum en wil je wel meedoen? Dan kun je de EARN-E energieverbruiksmonitor via de challenge met 25% korting aanschaffen. Je kunt ook voor een ander type energieverbruiksmonitor kiezen. Op de website van Milieu Centraal staat een compleet overzicht van P1 energieverbruiksmanagers. De challenge zelf is gratis en verplicht je tot niets.

Aanmelding start nu

Je kunt je inschrijven van 21 december 2022 tot 9 januari 2023. Daarna ga je van start met de challenge die duurt tot het eind van de winter. Dan weet jij precies wat je moet doen om zo bewust mogelijk met je energie-verbruik om te gaan!

Enthousiast geworden?

Ga naar: www.beterdanjemeter.nl en schrijf je in!


De klimaatburgemeester: Zwolle heeft er vier!

Vier bevlogen Zwollenaren meldden zich in de Nationale Klimaatweek aan voor het klimaatburgemeesterschap van Zwolle. Selma Laarman, Ellen van Oost, Koos Wijbenga en Jean Frantzen vormen het komend jaar het Zwolse klimaatkwartet.

Klimaatburgemeester word je niet zomaar. Een klimaatburgemeester is een inspiratiebron voor de vereniging, de buurt, of je collegas. Hij of zij zet zich in voor een beter klimaat en is een voorbeeld in de eigen gemeente. Een klimaat-burgemeester inspireert anderen om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer te energie besparen.

Selma, Ellen, Koos en Jean hadden zich allemaal opgegeven voor het klimaatburgemeesterschap van Zwolle. En in plaats van een competitie of stemming, besloot Zwolle ze alle vier als klimaatburgemeester aan te stellen. Afgelopen donderdag ontmoetten twee van de vier kersverse klimaatburgemeester de Zwolse burgemeester Peter Snijders.

Het viertal vult elkaar heel mooi aan. Selma, zelf 23 jaar, wil zich vooral inzetten voor de jongeren, de volgende generaties die aan het roer staan. Ellen is net met pensioen en gelooft erg in de verbindende kracht van de wijken. Jean is erg thuis in de wereld van biobased bouwen en Koos zet zich in voor de verduurzaming van bedrijventerreinen.

Wil je meer weten over het klimaatburgemeesterschap en waar Ellen, Selma, Koos en Jean allemaal mee bezig zijn? Kijk dan op www.klimaatburgemeesterzwolle.nl.


Webinar : In 5 stappen klaar voor gasloos

Hoe maak je je huis klaar om aardgasvrij te wonen? Er zijn verschillende adviezen in omloop. Vaak zie je door de bomen het bos niet meer. Maar onze gids heeft een routekaart! Hij neemt je mee op safari in je eigen huis.

Ga jagen op kieren, verbaas je bij de radiator en ga vissen naar rendement. Bij elke stap leer je je huis beter kennen. Na het webinar weet je welke 5 stappen jij moet zetten om je huis klaar te maken om van het gas af te gaan.

Ga je mee op safari? Meld je aan voor het gratis webinar op vrijdag 27 januari om 20:00 uur op www.zwolle.nl/in-5-stappen-klaar-voor-gasloos.

En heb je het webinar gezien en wil je meteen in de praktijk aan de slag? Kom op zaterdag 28 januari naar een van de vier Stadkamers of naar de nieuwe Berkum Energie Neutraal-ruimte in de Weijenbelt in Berkum. Energiecoaches helpen je op weg om een plan op maat maken voor jouw eigen huis.

Het webinar en de adviesgesprekken met energiecoaches worden uitgevoerd door de gezamenlijke Zwolse wijkinitiatieven in opdracht van de gemeente Zwolle.