Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Opening nieuw seizoen Fraterhuis Academie op zaterdag 7 oktober

Algemeen

ZWOLLE - De Fraterhuis Academie trapt zaterdag 7 oktober van 11:00 tot 13:00 uur het nieuwe seizoen vaf met een speciale opening. “Daarin vragen we ons samen met het publiek af: ‘Nieuws; wat klopt er nog?’ Gasten uit de landelijke journalistiek nemen ons mee in het proces van beïnvloeding door beeld, geluid en tekst. Welke keuzes worden er gemaakt en wie maken die keuzes? Nieuws; wat klopt er nog?”, aldus de Fraterhuis Academie. 

Nieuws en de bijbehorende beelden vullen onze hele dag. Echt nieuws, maar ook onjuiste verhalen en manipulatie. Wie en wat kunnen we nog vertrouwen? Wat klopt er nog en wat niet meer? Wie zitten er aan de knoppen en waarom mogen ze namens ons daarover beslissen?

Bezoekers van de speciale opening horen het van Giselle van Cann, de hoofdredacteur van NOS Nieuws; digitaal en op radio en tv de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Marieke Kuypers, freelance journalist en onvermoeibaar factchecker in vooral de digitale wereld. En Hans Laroes, oud-hoofdredacteur NOS Nieuws, over de grote gebeurtenissen waarin de verhouding tussen publiek en journalistiek veranderde. 

Studenten van MBO Landstede maken en vertonen speciale video’s over de vraag welke bronnen voor hen en hun generatiegenoten nog betrouwbaar en belangrijk zijn. 

Vrienden van het Fraterhuis betalen 10 euro. De reguliere entreeprijs bedraagt 16 euro. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren. Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Schilderkwast brengt jonge mantelzorgers aan de praat Algemeen 18 uur geleden
Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen gisteren
Zone.college organiseert ‘Het Voorlichtingsgesprek’ voor onder meer brancheopleidingen en deeltijdopleidingen.
'Het Voorlichtingsgesprek' op dinsdag 11 juni bij Zone.college Algemeen 17 mei, 13:13
Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Nieuws Ingezonden 17 mei, 12:20
De Mannenschuur maakte gebruik van het VSBfonds.
Speeddaten met VSBfonds voor financiering sociale projecten in Overijssel Algemeen 17 mei, 09:30