Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Fraterhuis Academie over ‘Het goede leven’ door Annegreet van Bergen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Schrijver Annegreet van Bergen verzorgt zaterdag 18 maart om 11.00 uur een lezing met ‘lichtbeelden’ bij de Fraterhuis Academie naar aanleiding van haar boek Het goede leven. Ze besteedt veel aandacht aan de ontwikkelingen die ervoor hebben gezorgd dat de emancipatie van vrouwen zo’n vlucht kon nemen. 

Nederland is in korte tijd rijker geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Hierdoor is ons dagelijks leven onherkenbaar veranderd. De tijd is voorbij dat verloofde stellen jaren moesten sparen voor hun uitzet of dat mensen maanden op een telefoonaansluiting moesten wachten. Welk kind spaart tegenwoordig nog sigarenbandjes? En: welke vrouw wordt nog ontslagen als ze gaat trouwen? ?

Schrijver Annegreet van Bergen, bekend van haar bestseller Gouden jaren, komt vertellen naar aanleiding van haar boek Het goede leven. Ze besteedt veel aandacht aan de ontwikkelingen die ervoor hebben gezorgd dat de emancipatie van vrouwen zo’n vlucht kon nemen. Het beeld van een moeder achter het wasbord is dankzij de wasautomaat uit de tijd geraakt. Dit verhaal is extra boeiend dankzij de ‘lichtbeelden’ die zij tijdens haar lezing vertoont. ?

Annegreet van Bergen (1954) werd in Enschede geboren. Ze studeerde economie in Amsterdam en werkte als journaliste onder meer voor de Volkskrant en Elsevier. Na Gouden jaren (2014) en Het goede leven (2018) verscheen in 2019 een bundel columns van haar hand onder de titel Een (ongewone) geschiedenis van doodgewone dingen.??

Vrienden van het Fraterhuis betalen 10 euro, de reguliere entreeprijs bedraagt 16 euro. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren. Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis. Zowel in de voorverkoop als voorafgaand aan de activiteit. ?De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle.  

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant Partnerbijdrages 4 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 14 uur geleden
De beide clubmannen Fred van Dam (links) en Hans de Groot (beiden staand) hopen op veel nieuwe aanmeldingen.
Veelzijdige Toerclub Swolland is hard toe aan nieuw fietsbloed Sport 16 uur geleden