Jessica Koek.
Jessica Koek. Foto: Aangeleverd

Fraterhuis Academie over Rome in beeld

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De Fraterhuis Academie gaat zaterdag 25 maart van 11.00 tot 13.00 uur over Rome in beeld. Rome; de eeuwige stad, de stad der zeven heuvelen én alle wegen leiden naar Rome. Door de jaren heen heeft deze stad zelf ook z’n weg gevonden naar talloze films. In deze lezing brengen cultuurhistoricus en huisdocent Constant Hoogenbosch en educatief Fraterhuis medewerker Jessica Koek de filmstad Rome in beeld. 

Rome; de eeuwige stad, de stad der zeven heuvelen én alle wegen leiden naar Rome. Door de jaren heen heeft deze stad zelf ook z’n weg gevonden naar talloze films. 

Als decor in films die spelen tegen de achtergrond van de majestueuze klassieke beelden en bouwwerken, zoals La Grande Bellezza en La Dolce Vita. In de neorealistische films van regisseurs Roberto Rossellini en Vittorio de Sica. 

Als historische inspiratie voor het genre van de peplum films, zoals The Fall of the Roman Empire en de moderne invulling daarvan, Gladiator. En in sentimentele films als Roman Holiday en To Rome with Love waar de romantiek hoogtij viert. 

Op deze reis door Rome wordt ook stilgestaan bij de wereldberoemde Cinecittà Studios, de Romeinse films van Federico Fellini en het genre van de misdadige giallo films. En natuurlijk zal de wereldberoemde muziek van filmcomponist ‘Il Maestro’ Ennio Morricone, die zijn leven lang in Rome woonde en werkte, niet ontbreken. 

In deze lezing brengen cultuurhistoricus en huisdocent Constant Hoogenbosch en educatief Fraterhuis medewerker Jessica Koek de filmstad Rome in beeld. Vrienden van het Fraterhuis betalen 10 euro de reguliere entreeprijs bedraagt 16 euro. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren. Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis. Zowel in de voorverkoop als voorafgaand aan de activiteit. 

De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats vanaf einde zaterdagochtend, inclusief collegetoebehoren.

Constant Hoogenbosch.

Gerard Meijeringh

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.