Afbeelding
Eigen foto

Zwolse Stadslanderijen steunt project DuoDeelFiets

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De Zwolse Stadslanderijen doen mee aan de actie Rabo Club Support met het project DuoDeelFiets. Zo kunnen mensen met een beperking met een maatje gaan fietsen en langskomen bij hun boerderijen.

De DuoDeelFiets is een duurzame oplossing om mensen met een beperking uit hun isolement te halen. Door de fiets te delen, kunnen veel mensen er gebruik van maken. De Zwolse Stadslanderijen is een coƶperatie van boeren in de stadsrand van Zwolle. Samen verkopen de Stadslanderijenboeren hun groenten, fruit, vlees, melk, kaas en eieren rechtstreeks aan de Zwollenaren.

Boerderijwinkel

Het hart van de Zwolse Stadslanderijen is de Dijklandhoeve aan de Luttekeweg 1, vlakbij de Aa-landen. Daar bevinden zich onder meer een fruit- en bloementuin, een verse melk tap, een kookstudio voor autistische jongeren, een weidenkippenhouderij en een goed gesorteerde boerderijwinkel. De deelnemende boeren van de Zwolse Stadslanderijen zijn biologische schapenmelkerij De Vreugdehoeve, zorgboerderij en kaasmakerij De Huppe, melkveehouderij Het Rode Huis, tuinbouwbedrijf Tuin Salland, zorgboerderij en zorghorecabedrijf Kas van Kaat en Overesch ecologische landbouw.

Het doel
De boeren van de Stadslanderijen willen graag dat ook mensen met een beperking op de fiets kunnen langskomen en genieten van de mooie natuur in de Zwolse stadsrand. Deze mensen zijn echter vaak afhankelijk van een fietsmaatje en een duofiets. Lang niet iedereen heeft de beschikking over zoā€™n duofiets, en degenen die er wel Ć©Ć©n hebben, gebruiken hem lang niet dagelijks. Zoā€™n duofiets kan dus beter worden gedeeld. De Stadslanderijen steunen daarom van harte het particuliere initiatief DuoDeelFiets uit de wijk Aa-landen.

Efficiƫnt

Tegen een kleine vergoeding kunnen mensen met een beperking straks de fiets huren. De fiets is voorzien van een stoel die steun biedt, elektrische trapondersteuning, veiligheidsgordels tegen vallen en onverwachtse bewegingen en een verwijderbaar spatscherm in verband met Corona. Het is een fiets die voor veel verschillende mensen geschikt is en op deze manier heel efficiƫnt gebruikt kan worden.


Rekeninghouders van de Rabobank die warm worden van dit duurzame deelinitiatief kunnen het steunen. Ga dan naar de Rabo-app of naar de bankieren-website, log in, word lid (via instellingen) en steun dan het project DuoDeelFiets.

Bezoek voor meer informatie over de Stadslanderijen de website www.stadslanderijen.nl.