Afbeelding
Foto: Eigen foto

Echtpaar Lok-Wagenaar viert platina huwelijksdag in gedeeltelijke lockdown

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Kornelis (Kees) Lok en zijn echtgenote Hendrikje (Hennie) Wagenaar vieren op 31 oktober hun 70-jarige, platina, huwelijksdag.

Kees Lok is geboren op 24 september 1926 in Ambt-Vollenhove, zijn vrouw op 7 juni 1928 in Zwolle (Schelle). Het gezin, waarin hij opgroeide, is in 1934 verhuisd naar Wijhe en in 1941 naar Zwolle (Schelle). In Schelle hebben de latere echtelieden elkaar in 1943 tijdens het schaatsen ‘gevonden’. Op 31 oktober 1950 zijn zij in Zwolle getrouwd. Het echtpaar heeft vier kinderen (twee dochters en twee zoons), negen kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

Zwolle

Het echtpaar heeft altijd in Zwolle gewoond: achtereenvolgens in Schelle, Assendorp en Ittersum. Nu wonen zij al weer bijna vijftien jaar in een appartement van Residentie Den Hof op landgoed Zandhove.

Knorr

Kees Lok heeft drie jaar op de Ambachtsschool aan de Mimosastraat gezeten. Door de oorlog heeft hij daarna eerst enkele jaren gewerkt bij de Nederlandse Spoorwegen. Vervolgens moest hij twee jaar in militaire dienst op vliegbasis Twente. Daarna heeft hij voor het handelsvak gekozen als vertegenwoordiger bij een Zwitsers bedrijf van Knorr producten en heeft hij diverse verkoopopleidingen gevolgd. Na een lange loopbaan is hij op 65-jarige leeftijd als verkoopleider bij Knorr (nu onderdeel van Unilever) met pensioen gegaan.

Hennie Lok werkte in de kruidenierswinkel (en in de huishouding) van haar ouders in Schelle. Jarenlang stond ze vrijdagsmorgens met een kraam op de Veemarkt in Zwolle. Daarna is ze fulltime moeder geworden.

Kamperen

De hobby’s van Kees Lok waren klussen en tuinieren. Ook is hij actief geweest in schoolbesturen en op kerkelijk terrein.

Zijn echtgenote zong bijna haar hele leven in het Christelijk Oratoriumkoor Euphonia. Ze mag ook graag kruiswoordpuzzels oplossen. Vakanties werden vroeger altijd kamperend doorgebracht, eerst in Nederland en later ook in het buitenland. Daarna verbleven zij nog vaak in hun chalet op een camping in Lattrop in Twente.

Beide echtelieden genieten nog van een redelijke gezondheid. Wat betreft hun vervoer zijn zij inmiddels aangewezen op de moderne vervoermiddelen voor ouderen. Door het coronavirus kunnen er op dit moment helaas geen feestelijke ontmoetingen plaatsvinden.

Wie het platina bruidspaar wil feliciteren, het echtpaar woont aan de Residentie Den Hof aan de Hollewandsweg 19-F, 8014 BE Zwolle.

Jarenlang stond ze met een kraam op de Veemarkt.