Afbeelding
Pedro Sluiter

Verdachte van poging doodslag op ex-vriendin blijft in cel

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Een 55-jarige man die wordt verdacht van een poging doodslag op zijn Zwolse vriendin blijft vastzitten. Het Openbaar Ministerie denkt dat hij de vrouw tot zes keer in het gezicht trapte.

Bij het hard in iemands gezicht trappen, is er een aanmerkelijke kans op de dood van het slachtoffer. Op basis van die verdenking zit hij al ruim drie maanden vast. Cornelis S. uit Beesd zou op 28 september afgelopen jaar zijn ex-vriendin in Zwolle te grazen hebben genomen, zoals ze het zelf in haar aangifte omschreef. De man zou haar in een handgemeen meerdere keren in haar gezicht hebben geschopt.

Waarheid

De man ontkende donderdag op de opening van de strafzaak dat het zo ver uit de hand was gelopen. “Ik heb haar nooit geschopt, absoluut niet”, zei hij telefonisch vanuit de penitentiaire inrichting in Arnhem. “Ik betreur wat er is gebeurd, maar wat zij zegt is niet de waarheid.” Ook het feit dat hij die dag haar inboedel kort en klein sloeg, ontkent hij.

Letsel

Zijn advocaat Jantina Rump verzocht de rechtbank om S. op vrije voeten te stellen. De man werkt aan alles mee en het letsel van de vrouw past niet bij haar verklaring. Het zes keer met kracht schoppen in het gezicht moet ander letsel opleveren dan blauwe plekken en een zwelling, aldus de raadsvrouw De officier van justitie wilde dat S. vast blijft zitten in ieder geval tot aan de inhoudelijke zitting in april.

Gil

Dat de mishandeling ernstiger was dan S. beweerde, blijkt onder meer uit een opgenomen telefoongesprek. Het slachtoffer belde 112 toen de mishandeling plaats had. “Hij slaat me”, zegt de vrouw in dat opgenomen gesprek volgens de officier. Daarna klonk er een doffe klap, gevolgd door het hard 'nee' roepen van het slachtoffer en een lange en harde gil.

De rechtbank besloot dat de man blijft vastzitten. Mede uit het advies van de reclassering blijkt het gevaar dat hij opnieuw over de schreef gaat, te hoog. Op 1 april wil de rechtbank de zaak inhoudelijk behandelen.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59