Open Peppercup 2020.
Open Peppercup 2020. Pedro Sluiter

Geen risico Peppercup met het oog op 2022

Algemeen

(door Mark de Rooij)

KARATE

Op de website van de Open Peppercup staat nog ‘see you on 31.01.2021’, maar het moge duidelijk zijn dat het karatetoernooi in het Landstede Sportcentrum dit jaar niet doorgaat, ook niet op een later moment.

Door het toernooi al in een vroegtijdig stadium te annuleren zijn er geen kosten gemaakt en heeft de organisatie de financiële buffer die het in drie jaren heeft opgebouwd kunnen behouden. “Als we dat niet hadden gedaan en er waren kosten gemaakt die je niet terugverdient, dan hadden we volgend jaar misschien opnieuw moeten beginnen”, zegt organisator Jeffrey Littel. “Dan had je het risico gelopen dat dit jaar het laatste toernooi zou zijn.”

In de zomer van 2020 werd al besloten om het karatetoernooi, waar zowel junioren als senioren aan meedoen, niet door te laten gaan. Op dat moment een erg moeilijke keuze omdat het met de coronabesmettingen toen de goede kant op leek te gaan. De onzekere factoren waren echter te talrijk; het toernooi is namelijk afhankelijk van sponsoren en van publiek. Littel: “dat was natuurlijk een enorme teleurstelling. We wilden echter niet het risico lopen dat we het op het laatste moment zouden moeten afgelasten. Heel spijtig, maar het is niet anders.”

Op het moment voor zijn herstel haatte hij zichzelf. "Mijn leven was toen een neerwaartse spiraal naar de hel."
Ruben Runhaar debuteert met autobiografie 'Lieve klootzak' Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
De Vuurvogel opent Bevrijdingsfestival met Erik Mesie en Bas Treub Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Zo'n driehonderd toeschouwers genieten van uitzwaaiconcert Meander Bigband Algemeen 22 uur geleden