Afbeelding
Foto: Eigen foto

Winny Paulus zet haar schilderpassie voort in Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Alie de Vries)

ZWOLLE - Hoewel ze al haar hele leven tekent, waagt beeldend kunstenaar Winny Paulus zich pas sinds een jaar of zeven aan olieverfdoeken. En bepaald niet zonder succes. Met haar realistische portretten exposeerde ze onder meer in Ahoy, de Van Nellefabriek en in Theater de Spiegel.

“Ik kwam erachter dat ik de ziel van mensen weet te treffen in mijn portretten”, opent Paulus. Met fotografische precisie maakt ze, al dan niet in opdracht, zeer realistische schilderijen. “Ik teken het portret met een potloodstift, dan gebruik ik acrylverf en tot slot olieverf. Ik heb wel schilderlessen gevolgd in Amsterdam maar dat was vooral om de technieken beter te beheersen. Wat ik zo mooi vind aan schilderen is dat je bij de geboorte bent van een werk. Ook is het heel stimulerend dat ik zoveel positieve reacties krijg.”

Ontvangst

Anderhalf jaar geleden kwam Paulus in Zwolle wonen toen ze na een scheiding een nieuwe woonplaats zocht. Zwolle leek een logische keus omdat haar dochter hier woonde. “Maar de stad stond ook al op mijn lijstje als plaats waar ik wel zou willen wonen. Er is hier veel kunst en je kunt er prachtig wandelen. En de ontvangst op het stadhuis met aansluitend een rondrit vond ik echt heel erg leuk. Als ik aan vrienden vertel dat ze dat doen in Zwolle zijn ze heel verbaasd.”

Passie

“Ik heb altijd zoveel ideeën in mijn hoofd dat het af en toe bijna ontploft”, vervolgt Paulus lachend. “Momenteel ben ik bezig wat impressionistisch te schilderen en maak ik ook stillevens. ”Naast haar olieverfdoeken houdt ze zich ook bezig met het illustreren van kinderboeken en haar laatste project is het minutieus en realistisch schilderen van vogels rond stopcontacten. “Ik zou dat wel willen uitbouwen tot het maken van muurschilderingen maar dat is iets voor na de coronatijd. Ook zou ik me graag aansluiten bij een kunstkring maar dat moet ook wachten. Het is jammer dat dat niet kan en dat ik niet kan exposeren maar het geeft me wel de gelegenheid een reservoir van werken te creëren.”

Meer informatie over Winny Paulus is te vinden op www.winnypaulus.nl.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 9 uur geleden