Afbeelding
Shutterstock

Onno Zijlstra ‘bezoekt’ Filosofisch Café Zwolle

Algemeen

ZWOLLE - Dr. Onno Zijlstra, jarenlang docent filosofie aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten in Zwolle, verzorgt op maandag 15 maart om 19.30 uur een lezing voor Filosofisch Café Zwolle.

Het onderwerp van zijn lezing is zijn nieuwste boek ‘Verbeelding. Over waarneming en kunst’. Hij laat zich vooral inspireren door de filosoof Immanuel Kant. Volgens hem speelt de verbeelding een rol in onze waarneming en in de ethiek maar vooral in de kunst. Meer informatie, waaronder een interview met Zijlstra over verbeelding, is te vinden op de website: www.filocafezwolle.nl.

Reserveren

Belangstellenden kunnen voor een reservering een mail sturen naar infofilocz@gmail.com. De sluitingsdatum voor het aanmelden is 12 maart. Na betaling van 5 euro krijgen ze de link toegestuurd.

Leesgroepen

Vanwege de huidige beperkingen voor het aantal bezoekers thuis, biedt Filosofisch Café Zwolle, momenteel geen leesgroepen aan. Bestuurslid Rinske Ebbers organiseert wel wandelingen. “Steeds meer mensen ervaren dit als bijzonder aangenaam, juist in een tijd waar niet veel mogelijk is”, is haar ervaring. Ze heeft inmiddels een e-mailadres waardoor het mogelijk is om rechtstreeks met haar in contact te treden voor wie mee wil wandelen: filowandelingen@gmail.com.