Afbeelding
Shutterstock

Dilara Bilgiç verzorgt lezing: ‘Waarheid in de politiek: feit of fabel?’

Algemeen

ZWOLLE - De jonge filosofe Dilara Bilgiç verzorgt op maandag 8 februari een lezing in het Filosofisch Café Zwolle.

Ze is uitgenodigd naar aanleiding van haar in juni 2020 bij uitgeverij Boom Filosofie verschenen boek ‘De Black Box Democratie’. Bilgiç zoekt voor deze lezing aansluiting bij de politieke actualiteit. Vertrekpunt voor deze lezing is de schuring in de samenleving en politiek als het gaat om ‘De Waarheid’. Een schuring die velen tijdens de vele discussies omtrent de coronamaatregelen en de recente gebeurtenissen in Amerika, niet met rust heeft gelaten.

Tegenstellingen

Is er zoiets als ‘De Waarheid’, en zo ja, welke rol moet deze dan spelen in de politiek? Hoe kunnen we tegenstellingen in de samenleving overbruggen? Deze vragen en meer worden behandeld aan de hand van politieke, filosofische, en psychologische inzichten. Meer informatie over haar boek is te vinden op onderstaande internet-links: https://www.boomfilosofie.nl/zoeken/100-9334_De-Black-Box-Democratie, https://www.trouw.nl/religie-filosofie/de-democratie-opnieuw-uitvinden-in-112-bladzijden~b5295993/

De lezing begint om 19.30 uur en wordt digitaal gehouden via Zoom. De Zoom-sessie is vanaf 19.15 uur bereikbaar. Deelname kost 5 euro. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 5 februari via een mail naar infofilocz@gmail.com..