Jimmy Lutam.
Jimmy Lutam. Foto: Pedro Sluiter

Jimmy Lutam brengt zijn stem uit in ‘zijn’ Bierton

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Erik-Jan Berends)

ZWOLLE – “Ik ben speciaal hier naartoe gekomen om te stemmen”, vertelt Jimmy Lutam bij de Bierton in Zwolle-Zuid. “Dertig jaar geleden heb ik mijn vrouw, Ingrid van den Bos, hier ontmoet. We zijn hier ook getrouwd.”

Op de plek van de voormalige uitgaansgelegenheid worden appartementen gebouwd. “Jammer dat het weggaat. Het zal wel de laatste keer zijn dat ik hier heb kunnen stemmen”, denkt Lutam. “Ik keek er erg naar uit. Heel bijzonder toch dat we nu zijn getrouwd en twee gezonde kinderen hebben.” Zijn herinneringen hebben zijn stemgedrag niet beïnvloed. “Nee, ik heb niet lang getwijfeld. Al die debatten, het is toch iedere vier jaar hetzelfde.”

Visie

Marcel Hindriks stemde hetzelfde als voorgaande jaren. “Ik hoop dat corona snel verdwijnt en vind het belangrijk dat je partij een duidelijke visie heeft hoe het verder moet. Belangrijk voor mij is dat een partij transparant en eerlijk is en duidelijk zegt wat die wel en niet doet. En ook dat populisme niet gaat werken. Ik heb geen specifieke accenten die voor mij belangrijk zijn. Wat er voor mij wél toe doet is dat een politieke partij een realistisch programma heeft en bereid is samen te werken.”

Uitstraling

De keuze van Simone Millet was ‘uiteindelijk’ niet zo moeilijk, vertelt ze. “Twee maanden geleden vond ik dat nog heel lastig. De persoon waarop ik heb gekozen werd echter steeds beter in debatten en uitstraling. Gelijkheid, duurzaamheid, onderwijs en zorg zijn voor mij vooral belangrijk. Corona heeft geen invloed gehad op mijn keuze, maar kan me voorstellen dat dat voor anderen wel zo is.”

Simone Millet.
Tweede Kamerverkiezingen 2021.
Marcel Hindriks.
Tweede Kamerverkiezingen 2021.
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 16 uur geleden