Afbeelding
Foto: Stefan Verkerk

De Spoorzone moet nieuwe ‘innovatieve en creatieve hotspot’ worden

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het gebied rondom station Zwolle moet zich van de gemeente Zwolle de komende jaren ontwikkelen tot het innovatieve en creatieve hart van Regio Zwolle. “Het wordt de nieuwe thuisbasis voor innovatieve en creatieve bedrijven, organisaties en kennisinstellingen.”

“De plek waar talent zich ontwikkelt, de regionale samenwerking wordt versterkt en de economie op betekenisvolle wijze groeit. Om dit te realiseren slaan ondernemers, onderwijs, organisaties en overheid de handen ineen. Samen met de stad en de regio willen zij deze ambitie waar maken”, vervolgt de gemeente in haar persbericht.

Plan

Om de beoogde ontwikkeling van de Spoorzone te realiseren, is volgens haar slag- en daadkracht nodig. “Niet alleen als het gaat om de ‘hardware’, zoals nieuwe gebouwen en een fijne omgeving. Maar ook in de ‘software’, dat wat mensen straks in het gebied doen. Ondernemers, onderwijs, organisaties en overheid hebben daarom samen het initiatief genomen en hiervoor een plan gemaakt. Een plan dat richting geeft en handvatten biedt om te zorgen dat de gewenste initiatieven op het gebied van economie, cultuur en onderwijs hier straks bij elkaar komen.”

Stichting

In de komende tijd wordt er een speciaal team gevormd, het zogenoemde ECO-team. De gemeente: “ECO staat in dit geval voor economie, cultuur en onderwijs. In het team zitten straks ambassadeurs, specialisten, investeerders en kwartiermakers vanuit de verschillende sectoren. In het komende jaar wordt een stichting opgericht om uitvoering te kunnen geven aan de plannen. Het ECO-team zal nauw samenwerken met alle andere organisaties en betrokkenen die meebouwen aan de toekomst van de Spoorzone.”

Broedplaats

De toekomst van de Spoorzone is volgens de gemeente al steeds meer zichtbaar. “Bijvoorbeeld op Perron038, een hub voor de maakindustrie, en Kattegat, een creatieve woon- en werkcommunity.” De gemeente kan deze stappen zetten dankzij de RegioDeal-gelden. Dit is een bijdrage van het Rijk om de brede welvaart in de regio te stimuleren. Het versterken van de economie en de sectoren cultuur en onderwijs in Regio Zwolle is daarvan onderdeel. Het plan van het ECO-team sluit aan bij het Ontwikkelkader voor de Spoorzone, het overkoepelende plan voor het stationsgebied, en het Economisch perspectief van de gemeente Zwolle.

Zie voor meer informatie www.zwolle.nl/spoorzone.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13