Afbeelding
Foto: Gemeente Zwolle

Online Spoorcafé bespreekt de ontwikkeling van het Hanzekwartier

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het Spoorzone-team neemt op woensdagavond 15 september vanaf 19.30 uur vanuit de studio van RTV Focus geïnteresseerden weer mee in de ontwikkelingen van de Spoorzone. Kijkers kunnen weer live meepraten en -denken. Deze keer gaat het Spoorcafé over de ontwikkeling van het Hanzekwartier.

In deze uitzending zitten Peter Sluis, gebiedsmanager bij de gemeente Zwolle, Gerrit Jan Schothans, ontwikkelmanager deltaWonen en Dennis Laing, stadsontwikkelaar bij BDP bij presentator Vincent Corjanus aan tafel.

Ideeën

Het Hanzekwartier is een van de deelgebieden in de Spoorzone Zwolle en ligt tussen de Hanzeallee en de Oostzeelaan. Nu bestaat dit jonge gebied voornamelijk uit nieuwe kantoren, met daartussen veel parkeerplaatsen. De partijen die samenwerken in het Hanzekwartier, de gemeente, ontwikkelaars, corporaties en onderwijsinstellingen gaan hier een nieuw stuk stad maken met nieuwe woningen, werk- en leerplekken en veel groen. Peter, Gerrit Jan en Dennis vertellen over het waarom van deze ontwikkeling, over de ideeën voor het gebied en over hoe het er uit kan komen te zien. Meer informatie over de ideeën voor het Hanzekwartier is ook te vinden op www.hanzekwartierzwolle.nl.

Betrokkenheid

Alle ideeën, meningen en betrokkenheid van Zwollenaren zijn erg belangrijk voor de Spoorzone, vindt het Spoorzone-team. Daarom nodigt ze hen en andere geïnteresseerden, graag uit om mee te praten en denken. Vragen stellen en tips delen kan tijdens de uitzending

via de Facebook-stream van RTV Focus, dan is de reactie voor iedereen zichtbaar, of

via WhatsApp, dan is de reactie alleen zichtbaar voor de medewerkers in de studio. Voeg hiervoor het telefoonnummer 06-224 61 723 toe aan de contactenlijst in de telefoon. Zoek vervolgens in WhatsApp het telefoonnummer op om vragen stellen tijdens het Spoorcafé.

Vragen kunnen ook vooraf worden gesteld via e-mail Spoorzone@zwolle.nl.

Uitzending
Het Spoorcafé is te volgen via de website of de Facebook-pagina van RTV Focus. Op de televisie wordt het uitgezonden via KPN-kanaal 1396, Ziggo-kanaal 44 en T-Mobile-kanaal 783.