Afbeelding
Foto: Eigen foto

SP Zwolle stelt kandidatenlijst vast

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De leden van de Zwolse SP hebben de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Huidige fractievoorzitter Brammert Geerling (34) is gekozen als lijsttrekker. 

“Met deze lijst zet de SP in op ervaring aangevuld met nieuw talent dat actief is in alle lagen van de samenleving”, melden de socialisten. Op plek 2 staat Koen van Baal (38) eerder raadslid en op dit moment burgerlid. Op 3 staat nieuw talent Kim Ahlers (32) eerder betrokken bij de SP hulpdienst en werkzaam op het gebied van werk en inkomen. Op 4 staat Bob Rosier (33) initiatiefnemer van acties voor meer afvalbakken in de stad. Op 5 Shanna Jansen van Jorksveld (29) bestuurslid met een brede professionele kennis van de zorg. Op 6 Maurits Kersten (27), onderwijzer en voormalig afdelingsvoorzitter. Op 7 staat Robert Bos (38), de drijvende kracht achter de succesvolle acties voor beter busvervoer in Zwolle. Op 8 staat Kimberly Lindenhovius (22) die een leidende rol vervult in acties van studenten tegen het leenstelsel en voor een hoger minimumloon. Op 9 staat Maarten Hulstijn (46), in het verleden al raadslid en werkzaam op het gebied van water en klimaatadaptatie. Sabine Spaansen (50), actief als bestuurslid maakt de top 10 compleet. Lijstduwer is Saxion docent en voormalig Tweede Kamerlid Frank Futselaar (42).

Vertrouwen

Geerling: “Ik ben trots en vereerd dat ik het vertrouwen heb gekregen de strijd voor een socialer Zwolle te mogen aanvoeren. Er is een belangrijke keus te maken volgend jaar. Blijft de inhoud van je portemonnee bepalen wat je waard bent als mens? Wordt Zwolle een stad voor de rijken waar lagere inkomens de stad worden uitgejaagd? Ik denk dat veel Zwollenaren net als de SP klaar zijn met de kant die het nu opgaat. Met deze toplijst ga ik campagne voeren voor een radicale sociale koers. Voor een stad met veel meer betaalbare woningen, waar huisjesmelkers en beleggers worden aangepakt en we niet onverschillig toekijken hoe stadsgenoten in armoede leven.”

Bert Sluijer die op dit moment raadslid is voor de SP vindt het na zeven jaar genoeg geweest. Hij wil meer tijd besteden aan zijn band, reizen en vrijwilligerswerk. Hij blijft wel actief voor de SP.

Afbeelding
Protest voor loonsverhoging in primair- en voorgezet onderwijs bij Gymnasium Celeanum Algemeen 26 mei, 17:49
Afbeelding
BOEi neemt drie gebouwen van voormalige IJsselcentrale Harculo over van ENGIE Algemeen 26 mei, 15:32
Afbeelding
Zonneplan Stagebedrijf van het jaar 2023 Algemeen 26 mei, 13:45