Afbeelding
Foto: Evert van de Worp

GGD IJsselland opent extra testlocatie in Zwolle

Algemeen

ZWOLLE - Het aantal inwoners in IJsselland dat zich laat testen op corona is de afgelopen weken enorm gestegen, merkt de GGD. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen, opent de gezondheidsorganisatie een extra testlocatie in Zwolle aan de Ceintuurbaan 15. Vanaf woensdag 17 november kan iedereen zich daar, met afspraak, laten testen.

De vraag naar coronatesten neemt volgens GGD IJsselland explosief toe in de regio, vooral binnen de zorg en onderwijs. Daarom schaalt ze verder op om aan de sterk gestegen testvraag te kunnen voldoen. “We bewegen voortdurend met de vraag mee. We zien met de oplopende besmettingen een hoge testbereidheid,” aldus Bart Goldsteen, projectleider Testen GGD IJsselland. “Het streven is om iedereen binnen 24 uur te testen.”

 Uitbreiding

Vorige week werd er besloten om het ‘testen zonder afspraak’ tijdelijk stop te zetten, zodat de testcapaciteit per dag optimaal benut kan worden. “Maar daarmee zijn we er nog niet,” vervolgt Goldsteen. “We zetten ook in op ruimere openingstijden van de huidige testlocaties en uitbreiding van de teststraten in Zwolle. Bij de huidige testlocatie aan de Paxtonstraat is daar geen ruimte voor. Vandaar dat we ook gaan testen aan de Ceintuurbaan.” Met deze uitbreidingen voor testen verwacht GGD IJsselland te kunnen voldoen aan de toenemende vraag en de mogelijkheden om iedereen binnen de 24 uur te kunnen testen.

Klachten

Goldsteen: “Om het virus er zo snel mogelijk onder te krijgen, is het van belang dat je je laat testen als je coronaklachten hebt. In regio IJsselland kan dit alleen op afspraak. Testen kan op verschillende locaties in de regio.” Kijk op de website voor de actuele locaties en openingstijden (www.ggdijsselland.nl/home/coronavirus/locaties-corona/). Een afspraak maken kan makkelijk en snel via het telefoonnummer 0800 – 1202 of online via https://coronatest.nl/.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 21 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 22 uur geleden