Afbeelding
Archieffoto: Elisabeth van Doornum

Kerstpakkettenactie Zwolle slaat alarm

Algemeen

ZWOLLE - De kerstpakkettenactie van KerstZwolle gaat noodgedwongen digitaal. Afgelopen weekend heeft de stichting de knoop doorgehakt. De huidige Corona-maatregelen laten weinig ruimte voor een fysieke actie. 

Dat betekent dus ook dit jaar geen inzamelingen in de supermarkten en niet samen sorteren in de voedselbank. Maar er zijn wel 2.800 kerstpakketten voor de Zwolse minima om te vullen. Hulp daarvoor is hard. Met nog een krappe drie weken op de teller is de tijd om geld in te zamelen beperkt. Om alle 2.800 pakketten te vullen is er 50.000 euro nodig. Met dat geld koopt de stichting zelf boodschappen voor de kerstpakketten. Minder geld is minder producten in de pakketten. Wie wil meehelpen, kan dat doen door digitaal een kerstpakket of boodschappen te doneren in de webshop van KerstZwolle via www.kerstzwolle.nl/webshop.

Juist de doelgroep die deze pakketten ontvangt, heeft het zwaar gehad het afgelopen jaar. “Laten we daarom juist deze Kerst alles op alles zetten om hen, op een veilige manier, weer een mooi gevuld kerstpakket te geven”, aldus de stichting.

Afbeelding
Nieuw bij Korterink! De Suzuki Vitara full hybrid Partnerbijdrages 23 uur geleden
Afbeelding
Senioren helpen? Gasthuizen helpt mee Algemeen gisteren
Afbeelding
Tjarko Evenboer en Jeroen Windmeijer signeren op 8 april hun boek Openbaring bij Boekhandel Westerhof Stadshagen Nieuws Ingezonden 30 mrt., 12:09