Afbeelding
Foto: Eigen foto

Black Friarday: een dag over de rijkdom van eenvoud

Algemeen

ZWOLLE - Black Friday, de dag van de koopjesjacht, staat weer voor de deur. Het is op deze dag dat het Dominicanenklooster Zwolle van 12.30 tot 16.30 uur een programma aanbiedt rondom eenvoud. 

De broeders dominicanen (ook wel ‘Black Friars’ genoemd vanwege de zwarte mantel over hun witte habijt) legden bij hun intreden een gelofte van armoede af. Wat brengt hen dat, tegen welke dilemma’s lopen zij aan en wat kunnen we van ze leren over de rijkdom van eenvoud?

Vanwege de coronamaatregelen heeft het programma een meditatief en minimalistisch karakter. Bezoekers van de opengestelde kerk kunnen een reis langs zes stations afleggen. Bij deze stations wordt hen verschillende dingen te zien, te proeven, te beluisteren en te overdenken aangereikt. En zo zouden ze op de drempel van de meest materialistische maand van het jaar zomaar nieuwe bezieling kunnen vinden.

De mensen die zich langer dan één dag willen verdiepen in eenvoudig leven, kunnen op Black Friarday een Gelofte van Eenvoud afleggen. Met het uitspreken van deze gelofte wijden zij zich een jaar toe aan de zoektocht naar een eenvoudig(er) leven. Het klooster organiseert in dat jaar acht ontmoetingen om elkaar aan te moedigen en te inspireren. Geïnteresseerden kunnen mailen naar programma@kloosterzwolle.nl.

De entree is gratis. Bezoek voor meer informatie www.kloosterzwolle.nl.

Afbeelding
Gunning renovatie Spooldersluis aan Van den Herik, BAM en SPIE Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Met een Kerstboom op de Grote Markt en lichtbeeldentour is Zwolle klaar voor de Kerst Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Ossenmarktsteeg in een nieuw licht met lichtkunstproject 'Tussendoortje' Algemeen gisteren