Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

GGD IJsselland geeft vaccinatiecampagne een flinke boost

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Erik-Jan Berends)

ZWOLLE – GGD IJsselland wil vanaf komende week wekelijks 50.000 vaccinaties zetten in de boostercampagne tegen het coronavirus. Dat maakte directeur Rianne van den Berg woensdag bekend na de vergadering van het Regionaal Beleids Team (RBT).

Reden is de onzekerheid rond de komst van de veel besmettelijkere Omikron-variant van het virus. “Het is een enorme opgave om iedereen vanaf achttien jaar voor eind januari een booster te geven”, realiseert Van den Berg zich. “De bestaande priklocaties in Zwolle, Deventer en Hardenberg blijven daarvoor open en we gaan met verruimde openingstijden werken. Het vaccineren gaat ook tijdens de feestdagen gewoon door. Verder hebben we vijfhonderd extra mensen aangenomen en werken we heel goed samen met onder meer ziekenhuizen, verzorgingshuizen, huisartsen en scholen.”

Afspraak

Door de versnelling van de boostercampagne zijn mensen sneller aan de beurt, verwacht de directeur. “We vragen mensen met nadruk na het ontvangen van hun uitnodiging een afspraak te maken via de portal met hun DigiD op de computer. De telefoonlijnen kunnen anders snel overbelast raken.”

Onzeker

Het aantal besmettingen in de regio loopt wat terug, maar blijft nog steeds hoog, vertelt ze verder. “Met de komst van de Omikron-variant is nu veel onzeker. Wel is het ongelooflijk belangrijk dat mensen zich extra beschermen met de boosterprik.” GGD IJsselland ziet ook het aantal PCR-testen teruglopen. Van den Berg: “We testen nu zo’n tweeduizend mensen per dag. We hebben capaciteit voor meer dan vierduizend per dag. Als de vraag dus weer groter wordt, kunnen we die aan.”

Ondertussen blijft de zorgcontinuïteit volgens haar onder druk staan en is er nog steeds een grote afschaling in de reguliere zorg. “De doorstroming naar zorg- en verpleeghuizen is gelukkig wel goed; er is nog plek.”

Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 10 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 11 uur geleden