Afbeelding
Foto: Eigen foto

Youth for Christ Zwolle komt met UIT traject voor studenten

Algemeen

ZWOLLE – Youth for Christ Zwolle begint iets nieuws voor studenten die met hun studie stoppen. Naast het vormingsjaar wat zij aanbieden, beginnen ze vanaf 1 februari ook een vijf maanden traject, het UIT traject.

Zo’n twintig tot dertig procent van de eerstejaars studenten stoppen met hun studie, volgens de jongerenorganisatie. “Daarnaast is er ieder jaar ook een groot aantal studenten dat kiest voor een tussenjaar. Dit UIT traject geeft studenten de kans om te ontdekken wat voor hen belangrijk is, waar hun hart ligt en waarin ze als mens het verschil willen en kunnen maken.”

Praktisch

Het UIT traject is voor studenten tussen 16 en 23 jaar die een tussenjaar hebben of gestopt zijn met hun studie. Het is een traject waarin jongeren praktisch aan de slag gaan. Geen stapels boeken, maar leren van uitdagingen tijdens stages in hun kerk en bij een maatschappelijke organisatie in hun eigen woonplaats. Om de jongeren daarbij te ondersteunen, krijgen ze één dag per week training en persoonlijke coaching. 

Grenzen

Het is bijzonder om te zien wat een tussenjaar de jongeren oplevert. Zo geeft oud-studente Harmke Buijs (19) aan: “UIT heeft me veel meer gebracht dan ik van tevoren had gedacht. Ik ben enorm gegroeid als persoon. Ik weet veel beter hoe ik in elkaar zit en durf daar ook voor uit te komen. Ik geef eerder mijn grenzen aan en bij het maken van keuzes blijf ik meestal ook niet meer besluiteloos.” 

Zie voor meer informatie www.uitjaar.nl.