Afbeelding
Unsplash

Zwolse huurders krijgen gratis inzicht in energieverbruik

Algemeen

ZWOLLE - De energieprijzen stijgen. Een goed moment om te kijken hoe men kan besparen op energiekosten. De drie Zwolse woningcorporaties deltaWonen, Openbaar Belang en SWZ gaan hun huurders hierbij helpen. 

Dankzij een subsidie vanuit de Regeling Reductie Energieverbruik Woningen (RREW) is het mogelijk alle huurders in Zwolle twee jaar lang gratis een PlusAccount van de SlimmemeterPortal aan te bieden. Hierdoor krijgen huurders inzicht in hun energieverbruik en kunnen zij actie ondernemen om zo de energierekening te verlagen. De snelle aanmelders krijgen ook een energiebox met energiebesparende producten ter waarde van 20 euro. Alle huurders krijgen persoonlijk bericht van deze actie.

Overzicht

De SlimmemeterPortal is een gratis website waarmee ze inzicht krijgen in hun energieverbruik (elektra en/of gas). Iedereen met een Slimme meter kan meedoen. Door het PlusAccount kunnen ze ook gebruikmaken van een app en wordt er maandelijks automatisch een overzicht van het energieverbruik verstuurd. Een ander voordeel is dat ze via het PlusAccount hun verbruik (anoniem) kunnen vergelijken met andere Zwolse huishoudens. Zo kunnen ze zien of ze meer of minder energie verbruiken vergeleken met andere huishoudens. 

Voordeel

Alle Zwollenaren kunnen zich aanmelden voor de SlimmemeterPortal en het Plusaccount. Voordeel voor de huurders van deltaWonen, Openbaar Belang en SWZ is dat het PlusAccount voor hen gratis is en dat zij een tweemaandelijkse nieuwsbrief krijgen met onder andere nuttige energiebesparende tips.

Afbeelding
Protest voor loonsverhoging in primair- en voorgezet onderwijs bij Gymnasium Celeanum Algemeen 26 mei, 17:49
Afbeelding
BOEi neemt drie gebouwen van voormalige IJsselcentrale Harculo over van ENGIE Algemeen 26 mei, 15:32
Afbeelding
Zonneplan Stagebedrijf van het jaar 2023 Algemeen 26 mei, 13:45