Afbeelding
Eigen foto

Stadkamer begint eigen Repair Café

Algemeen

ZWOLLE - Stadkamer Centrum heeft voor vrijdag 4 februari het allereerste eigen Repair Café georganiseerd.

In de vestiging aan de Zeven Alleetjes 1a, draait het dan allemaal om repareren. Tussen 12.00 en 16.00 uur staan vrijwilligers klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee: bijvoorbeeld broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed of servies. Alles wat het niet meer doet, is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie.

Tijdens het opstarten heeft Stadkamer ondersteuning gehad van het al bestaande Repair Café Aa-landen dat zelfs gereedschap heeft gedoneerd. Naast Stadkamer en Aa-landen zijn er nog vier Repair Cafés in Zwolle.

Door repareren te promoten, wil Stadkamer bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, vindt Geert. “In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen.”

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen en te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn.