Afbeelding
Bas Wilberink

Twee doden bij schietpartij in McDonald’s Zwolle-Noord

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Bij de McDonald’s-restaurant Zwolle-Noord aan de Floresstraat zijn vanavond twee mensen doodgeschoten. Het is nog niet duidelijk wat de toedracht was van de schietpartij. 

De Stentor vertelt een ooggetuige hoe hij zag dat een man in een lange jas eten bestelde, met zijn dienblad naar een tafeltje liep waar twee mannen zaten en uit het niets op hen begon te schieten. Dat gebeurde rond zes uur.  Het restaurant was toen gevuld met ouders en kinderen. Veel van hen vluchten naar buiten. De politie heeft het personeel in veiligheid gebracht. 

De omgeving van de McDonald’s was vanavond afgezet voor onderzoek. De politie vroeg mensen weg te blijven zodat het onderzoek ter plaatse zorgvuldig gedaan kan worden. De politie zou jacht maken op in elk geval één dader.

De politie krijgt veel vragen over de twee dode slachtoffers. “Ook gaan er namen rond. We hebben vermoedens wie het zijn maar hun identiteit moet officieel vastgesteld worden voordat we daar informatie over kunnen delen”, aldus de politie op Twitter.  

Burgemeester Peter Snijders reageerde geschokt in een verklaring. “Aan het begin van de avond vond er in de vestiging van McDonald´s in Zwolle-Noord een schietincident plaats met dodelijke afloop. Er zijn twee slachtoffers te betreuren. Ik ben zeer geschrokken van deze heftige gebeurtenis, die veel impact heeft op de medewerkers en de aanwezige bezoekers. Er is slachtofferhulp voor wie daar behoefte aan heeft. Mijn gedachten zijn bij alle getroffenen en de nabestaanden van de slachtoffers en bij iedereen die er ongevraagd ooggetuige van is geweest. De politie is volop bezig met onderzoek naar het incident. Ik kan u daarover nog niets melden. Mocht u iets gezien hebben, meld dat dan bij de politie in Zwolle.”