Het was aan Ad van der Woude (85) de eer om het openingsbaantje te zwemmen
Het was aan Ad van der Woude (85) de eer om het openingsbaantje te zwemmen Foto: Pedro Sluiter

Openluchtbad weer open

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Er kan weer gezwommen worden in het Openluchtbad. Wethouder Dorrit de Jong opende het bad zaterdagmorgen officieel voor een nieuw zwemseizoen. 

Het was aan Ad van der Woude (85), oud ‘Vriend van de Vereniging’ die in de jaren 90 in de toenmalige gemeenteraad streed voor het voortbestaan van het bad, de eer om het openingsbaantje te zwemmen. Van der Woude is tot op de dag van vandaag een vaste bezoeker van het Openluchtbad, drie keer per week trek hij in het 50 meterbad zijn banen.
Vanwege het 30-jarig bestaan van de Vereniging Openluchtbad Zwolle zijn er diverse festiviteiten dit seizoen. Zo kunnen de zwembadbezoekers van 13 t/m 17 september genieten van de theatervoorstelling die creatief producent Bart Jansen en theater De Makkers met (verhalen van) leden en vrijwilligers maken in het bad. Zij stallen hiervoor hun in Zwolle inmiddels bekende gele caravannetje de hele zomer op de ligweide van het Openluchtbad.

Vereniging

Het Openluchtbad is een rijksmonument dat stamt uit 1933 en is ontworpen door architect J.G. Wiebenga in de stijl van het Nieuwe Bouwen. Het bad wordt geëxploiteerd door de Vereniging Openluchtbad Zwolle. Iedereen kan lid worden van deze vereniging. Als lid doe je 4 tot 6 uur vrijwilligerswerk per seizoen. Zo onderhouden we het bad met elkaar, al 30 jaar lang

Wethouder Dorrit de Jong houdt een toespraak © Pedro Sluiter Foto

Voorzitter Open Luchtbad Rinette van der Vliet © Pedro Sluiter Foto

Muzikale omlijsting door Henk Klompenmaker en Mick Woearbanaran © Pedro Sluiter Foto

Ad van der Woude (85) voelt zich nog als een vis in het water © Pedro Sluiter Foto

Ad van der Woude (85) © Pedro Sluiter Foto

Een deel van de ‘krakers’ / bezetters van weleer van het Openluchtbad © Pedro Sluiter Foto

De eerste bezoekers © Pedro Sluiter Foto

Een bedankje namens de voorzitter © Pedro Sluiter Foto