Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Diezerbrink start project Keurmerk Veilig Ondernemen

Algemeen

ZWOLLE - De ondernemers van Diezerbrink zijn samen de gemeente Zwolle, politie, brandweer en het Platform Veilig Ondernemen het project Keurmerk Veilig Ondernemen gestart. Dit betekent dat er intensiever samengewerkt zal worden aan een kwalitatief goede en veilige winkelomgeving in het winkelgebied Diezerbrink.

Op de drukbezochte avond was ook burgemeester Peter Snijders aanwezig. Hij noemde Diezerbrink een aantrekkelijk winkelgebied en gaf aan dat de gemeente zich extra wil inzetten voor een kwalitatief fijne omgeving. Voor bezoekers en voor ondernemers. Het feit dat de Diezerbrink ondernemers hieraan samen willen werken sprak hem aan.

Kwaliteit en veiligheid

Voor winkeliersvoorzitter Annet Kroes is de grote opkomst een positief signaal. “Ondernemers vestigen zich hier graag. Dan is het belangrijk om er samen de schouders onder te zetten.”

De komende tijd zullen afspraken gemaakt worden voor concrete maatregelen en het uitvoeren ervan. Die hebben betrekking op de kwaliteit van het gebied in het algemeen en de veiligheid in het bijzonder. Het project Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) betekent ook extra aandacht bij politie, brandweer en gemeente voor Diezerbrink.

Diezerbrink hoog op de agenda

Aan het eind van de bijeenkomst werd een Intentieverklaring ondertekend door de ondernemers, centrum adviseur, wijkteam van de politie en Platform Veilig Ondernemen. Burgemeester Peter Snijders ondertekende namens Veiligheidsregio IJsselland. Er wordt nu een plan gemaakt met een uitvoeringsagenda. “Diezerbrink staat nu hoog op de agenda van Zwolle”, gaf Annet Kroes aan, en daar zijn we echt blij mee. We gaan aan de slag!”

Gerard Meijeringh