De eerste schep is gezet in het Stinspark.
De eerste schep is gezet in het Stinspark. Foto: Pedro Sluiter

Eerste schep de grond in voor herinrichting Stinspark in Westenholte

Algemeen

ZWOLLE - In Westenholte is vrijdagavond het startsein gegeven voor de herinrichting van het Stinspark. Wijkwethouder Michiel van Willigen trapte de avond af, waarna deputeerde Roy de Witte de schop in de grond zette. Daarna waren er verschillende activiteiten. 

Het officiële startsein van de herinrichting van het Stinspark was toch een mijlpaal in Westenholte. 

“Vijf jaar na zoeken, trekken en drukken, enerverende en teleurstellende gesprekken met vele partijen is het dan zo ver. Het Stinspark gaat er komen en we beginnen dit jaar daarmee”, aldus Koos Bakker van Stichting Stinspark. 

“Om te beginnen met archeologisch onderzoek als voorbereiding op het grote graafwerk. Archeologisch graafwerk, waarbij veel vrijwilligers welkom zijn om onder begeleiding van archeologen mee te graven naar resten/schatten die verwijzen naar kasteel Voorst.” 

Koos Bakker spreekt van een ‘gemeentelijk participatieproject’. “Het initiatief en de sturing ligt bij de stichting Van Voorst tot Verder. 

Nadat de eerste schop de grond inging, gaf wethouder Monique Schuttenbeld de eerste aanzet voor een community kunstwerk, dat door kinderen en ouderen in de wijk zal worden gemaakt. Een speciaal samengesteld kinderkoor van de drie basisscholen uit Westenholte, WestWijs, De Morgenster en Ridder Joris, zong een canon. Verder was er theater en muziek.

Het Stinspark ligt op de locatie waar vroeger Kasteel Voorst stond. Het terrein is een archeologisch rijksmonument, het enige in Zwolle. Het park wordt getransformeerd van buurtpark tot een plek waar de historie weer zichtbaar is. 

Het Stinspark moet ook een plek worden waar de bewoners uit de buurt elkaar kunnen ontmoeten en waar verschillende vormen van cultuur en evenementen kunnen plaatsvinden. 

Ruim 600 jaar na de vernietiging van het kasteel, wordt het park opnieuw ingericht.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.